Ekonomi
  • 17.2.2021 15:10

Döviz Serbest Piyasa Nedir?

Döviz serbest piyasa günlük hayatımınız her alanını uzun vadede etkileyen bir sistemdir. Yabancı paraları temsil eden döviz serbest piyasa ile birleşerek bu sistemi oluşturmuştur. Döviz serbest piyasa sayesinde birçok para biriminin TL üzerindeki dönüşümü ve alım-satımlar hakkında bir fikirde bulunulmaktadır.

Döviz Nedir?

Döviz serbest piyasayı anlayabilmek için öncelikle dövizin ne olduğuna bakmak gerekir.

Döviz kısaca ülkenin kendi ana para birimi dışındaki tüm para birimleri yani yabancı para birimlerinin belgesidir. Bir ülkenin para birimini ve o anki güncel durumunu başka bir ülkenin parasına çevirme işlemine de döviz işlemi denilir ve böylelikle döviz kurları hakkında bir fikir sahibi olmuş olunur. Karşılaştırma yapabilmek döviz işlemleri için önemlidir ve döviz sistemi de zaten bu şekilde işlemektedir.

Döviz kelimesi Fransızcadan geçmiştir ve Fransızca devise olarak yer almaktadır. Oldukça benzer bir geçiş sağlamış olan devise kelimesi ülkeler arası ödemeleri temsil eden bir anlama sahiptir.

Döviz ile Yatırım Yapılır mı?

Bu mümkündür. Döviz çevirme işlemleri sayesinde yatırımlarınızı istediğiniz diğer bir ülkenin veya milletin para birimine göre gerçekleştirebilirsiniz. Burada serbest piyasa takibi yapmak gerekir aksi halde olumsuz yatırımlar yaparak olan paranızı da kaybedebilirsiniz. Bunun dışında yurt dışına gidecekseniz de gittiğiniz ülkenin para birimine paranızı çevirebilirsiniz. Döviz kısaca bu gibi işlemlerde kullanılmaktadır. Ancak dövizi asıl belirleyen büyük işlemler ve büyük yatırımlar, büyük para geçişleridir.

Döviz ile yatırım yapabilmek için muhakkak sistemi takipte olmanız ve bu takibin uzun vadeli olması gerekmektedir. 1 haftalık takip ile belli bir yatırım yapsanız da bu büyük miktarlar ile olmalıdır çünkü asıl olumlu sonucu serbest piyasa döviz kurlarını Kapalıçarşı üzerinden uzun bir süre takip ederek elde edebilirsiniz.

Döviz Serbest Piyasa Nasıl Kontrol Edilir?

Döviz sistemini takip edebilmek için Kapalı Çarşı döviz üzerinden bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Serbest piyasa döviz kurları Kapalıçarşı sisteminden takip edilerek yapılması gereken işlemlerinizi gerçekleştirmek veya gerçekleştirmemek hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Kapalıçarşı sistemine girebilmek için https://kapalicarsi.net/ linki ektedir. Bununla birlikte sistemin ara yüz rahatlığı ve gelişmişliği de sizlerin hayatını kolaylaştıracak ve istediğiniz döviz sistemine ulaşmanızı en kısa sürede sağlayacak bir sistemi vardır. Bu sayede işleriniz kolayca hallolabilir ve günde birden fazla kez döviz kurlarına ve serbest döviz piyasalarına bakan insanlar için bunların ana sayfada ve oldukça kolay ulaşılabilir biçimlerde olması önemlidir.

Kapalı Çarşı döviz üzerinden basit ve kolaylık sağlayan ara yüz ile sitede daha birçok özelliği de bulabilirsiniz. Döviz, borsa, altın, kripto para, hisse endeksi, döviz/TL seçenekleri yer almaktadır. Seçmek istediğiniz işleme tıklayarak alt başlıklardan direkt istediğiniz konuya ulaşabilirsiniz.

Ancak sitenin kendisi de zaten her işlemin ve her güncel döviz sürecinin takibi olabilmeniz için tasarlanmıştır. İsterseniz ekstra durumlar için seçeneklere tıklayabilirsiniz ancak genel anlamda sitenin tasarımı ilk girişte her şeyin görülmesi üzerine tasarlanmıştır. Hatta bu site üzerinde kredi hesaplamaları dahi vardır. İstediğiniz kredi miktarı ve vadesini girerek birtakım sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Birçok siteden farkı da budur ki her şey temel ara yüz üzerine sabitlenmiştir.

Güncellenme Tarihi : 17.2.2021 15:12

İLGİLİ HABERLER