Dünya
  • 14.9.2017 11:54

ABD halkı Clinton'u istemiyor

ABD'de yeni yapılan bir anket Demokrat parti adayı olan Clinton'un siyasetten çekilmesi gerektiğini düşündüğünü ortaya koydu.

ABD'de seçimlerden yapılan ilk araştırma anketleri yayınlandı. Muhafazakar eğilimli Rasmussen Reports kurumunun anketi Demokratların adayı Hillary Clinton için tam bir şok etkisine neden oldu.

Ankete göre katılımcıların yüzde 61'i 2016'da yılında Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a karşı adaylığını koyan ve seçimleri kaybeden Demokrat parti adayı Hillary Clinton'ın siyaset sahnesinden çekilmesi gerektiğini düşünüyor.

ABD halkı Clinton'u istemiyor

CLINTON'UN SONU GELİYOR

10-11 Eylül tarihlerinde 1.000 kişi üzerinde yapılan anketin hata payı yüzde 3 olarak açıklandı. Anket, Clinton'un seçim çalışmalarını ve yenilgisini anlattığı "What Happened" (Ne oldu) kitabının geçen salı raflarda yerini almasının hemen ardından geldi.

ABD halkı Clinton'u istemiyor

Seçimlerden hemen sonra, 2020 için yeniden aday olaileceğinin sinyallerini veren Clinton'un bu anket karşısında nasıl bir adım atacağı henüz net değil.

SEÇİM YENİLGİSİ ANLATILIYOR

Clinton kitapta seçimleri kaybetmesinin nedeni olarak, "seçim kampanyasına kalıcı hasar verererek Trump'ın kendisine yönelteceği suçlamaların yolunu açmakla suçldığı" senatör Bernie Sarnders'i gösteriyor.

Kitapta Clinton ayrıca neden seçimleri kaybetmiş olduğu soruyla sürekli boğuştuğundan ve bazı anlarda başka bir şeye odaklanmakta zorlandığından yakınıyor.

ABD halkı Clinton'u istemiyor

Clinton bu sıralar siyaset ve politikadan çok yeni çıkan kitabının tanıtımı ile ilgileniyor.

Güncellenme Tarihi : 14.9.2017 11:57

İLGİLİ HABERLER