Asayiş
  • 1.2.2013 14:46

Elektronik kelepçe dönemi resmen başladı

İZMİR’de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı yasa sonrasında cezaevlerinde başlayan tahliye sürecinde, şu ana kadar 100 kişi Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’ne başvurdu. Bu düzenleme ile birlikte ilk kez uygulanmaya başlanan elektronik kelepçe de 7 kişiye takıldı.

 Bu şekilde tahliye olan hükümlülerden, şu ana kadar 100’ü İzmir’de Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’ne başvurdu. Tahliye olan hükümlülerin, üç gün içerisinde bağlı bulundukları ilin müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiği açıklandı.

ELEKTRONİK KELEPÇE DÖNEMİ DE BAŞLADI

Bu arada 3'üncü yargı paketinde yer alan elektronik kelepçe takılması uygulaması da, yeni düzenlemeyle birlikte hayata geçirilmiş oldu. Bu kapsamda da, Adalet Bakanlığı tarafından risk grubunda bulundukları değerlendirilen ancak tahliye edilen 7 hükümlüye  İzmir’de elektronik kelepçe takıldı.

Elektronik kelepçe takılan kişilerin, kendilerine belirlenen sınırların dışına çıkamadıkları, çıkmaları durumunda ise, sinyallerle bu ihlalin merkeze bildirildiği belirtildi. Bu ihlali yapan hükümlülere ise çeşitli yaptırımların uygulandığı bildirildi. 

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:55

İLGİLİ HABERLER