Spor
  • 1.9.2014 21:41

Fatih Terim Volkan'ı açıkladı

Milli takım teknik direktörü Fatih Terim, milli takımla ilgili merak edilen soruları Şansal Büyüka ve Mustafa Denizli'ye yanıtlıyor.

İşte Fatih Terim'in konuşmasından satırbaşları;

- Ben hazılık maçlarının hakkatten hazırlık kıvamında olmasından yanayım. Yeni statüde bazen üsty üste maç yapamayabiliyorsunuz. B,irbirine yakın iki ülke o yüzden Danimarka'yı tercih ettik.

- Ligin ilk haftası hepimizi mutlu eden bir seviyeye çıkmaz.

- En büyük şansımız ilk maçımız İzlanda'ya düşmesi. İklim koşullarından dolayı şanslıyız.Genel olarak hem iklim, hemde yol olarak sert yerleri seçtik.

- İzlanda çantada keklik değil çok ciddi bir rakip, sert ve her an herşeyi yapabilecek bir rakip. Futbol ciddi bir oyundur ve bizde o ciddiyet içinde olacağız. Rakiplerimizi ciddiye alacağız. Ümit ederim iyi bir başlangıç yapacağız.
- Dört senelik bir plan koyduk önümüze Avrupa Şampiyonası'na tabiki hazırlanıyoruz ama ben Dünya Kupasını öne koyuyorum. Niyetimiz her maçtan alabileceğimiz en iyi sonucu alabilmek.

- Volkan'ı formda olduğunda da formda olmadığında da çağırdım. Diğer futbolcular dahil hepsi evladım. Volkan'ın burda olmamasına karar verdiysem onun da lehine olabilecek bir iştir. Bugün yok yarın olacaktır. Bu konuyu uzatmanın polemik yapmanın manası yok.

- Sezona Süleyman Seba isminin konmasının amacı kaybetsen de kazansanda saygı duymak sağduyulu olmak. Ama sezona istenilen gibi başlamadı. Futbolu hep birlikte öldürüyoruz. En sıkıntı yaşayan, mağdur olan futbolculardır. Futbolcular çok ağır küfürlere, hakaretler maruz kalıyor.

- Saygının olmadığı yerde sevgi ve samimi bir ilişki olmaz. Futbolumuz için bir bahar iklimi yok kara iklimi var. Bu kara iklimi bahara çevirmek zorundayız. Seyirci bulamıyoruz böyle giderse bulamayacağızda. Dünyanın heryerinde yöneticilerin asli görevi sahayı doldurmaktır. Seyircisiz bir yerde futboldan bahsetmek mümkün değil.

- Herkesin yanına kar kaldığı bir ortamda bu işlerin düzelmesi zor. İyiler artık mücadele etmeli. Bu hafta ve haftaya milli maçlar var taktikler ne sistem nasıl, kulüplerin tesisleşmesi nasıl olmalı v.s bunları konuşmamız gerekirken o ona bunu dedi, bu ona şunu dedi, küfürleri konuşuyoruz. Dediğim gibi elbirliği ile futbolu öldürüyoruz.

- Grupta kimseyi küçük göremeyiz, bu takıma teslim oluruz diyemeyiz. Genel başarı sırasında tek hanelere indiğimiz gün başarılı olacağız.

- Seyirci özlemimiz milli takımda da en üst seviyede. Her yerde bizi birleştirecek Ay yıldızlı formamızdır. Rica ediyorum maçlara gelirken kırmızı beyazı, Ay Yıldız'ı giyip gelsinler.

- Ben bir tarafta turuncu diğer tarafta mavi gömekten bıktım. Biz de kırmızı beyaz giyelim ve stada gelelim.En çok sevmemiz geren forma milli takım formamızdır. Ay Yıldız bizi birleştirmeli. Eskiden hep beraber maçları seyredebiliyorduk ve küfür olmuyordu, bunu yeniden becerebiliriz.

- Futbolculara olan davranışlara dikkat edelim. Lütfen rica ediyorum.

- Belirli bir süredir kaos içerisindeyiz. El ele vermezsek bu için içinden çıkamayız. Artık ciddi bir duruş sergilemeliyiz. Bugün 1 Elül barış günü böyle bir günde insanların barış içinde bu olayı sergilemesini istiyorum.

-Bukadar agresif olmamızın, küfür etmemizin kimseye bir faydası yok. Herkesten rica ediyorum yeni başladık sezona. Artık bir yol almak zorundayız.
- Futbolu konuşmaya herzaman hazırım.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:09

İLGİLİ HABERLER