Spor
  • 20.10.2019 21:01

Fenerbahçe'yi Denizli'de kırık kaburgalı Emre Belözoğlu kurtardı

Fenerbahçe kötü oynadığı maçta Denizli'den 3 puan kazandı.. Maçın en dikkat çeken olayı sahaya kırık kaburga ile çıkan 39 yaşındaki Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusu gözükmesiydi. Emre ikinci gol öncesi kaptığı topla Muriç'e asist yaparak galibiyetin de mimanı oldu.

Süper Lig'de 8. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Yukatel Denizlispor ile karşılaştı. Milli takım arası öncesi Antalyaspor'a sahasında 1-0 yenilen Fenerbahçe Denizlispor'u deplasmanda 2-1'lik skorla yendi ve kritik bir haftada 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Denizlispor ise yeni teknik direktörü Mehmet Özdilek ile çıktığı ilk maçta mağlup olarak başladı.

Milli takım arası öncesi Antalyaspor'a sahasında 1-0 yenilen Fenerbahçe deplasmanda Denizlispor ile karşılaştı. Mücadeleyi Sarı Lacivertliler 2-1'lik skorla kazandı ve 3 puanı hanesine yazdırdı. Bu skorla Fenerbahçe puanını 14'e yükseltti ve ligde 3. sıraya yükseldi. Denizlispor ise 8 puanda kaldı. Mehmet Özdilek yönetimindeki ilk maçında Denizli macerası mağlubiyetle başladı.

Maçtan dakikalar

Mücadelenin ilk tehlikeli atağı Fenerbahçe'den geldi. Henüz 4. dakikada Emre Belözoğlu ceza sahası dışında tam yay üzerinde plase bir vuruşla topa vurdu. Kaleci Adam Stackhowiak, başarılı bir kurtarışla topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın 7. dakikasında bu kez tehlikeli gelen Denizlispor oldu. Sol taraftan son çizgiye inen Barrow kale sahasına ortaladı fakat Denizlispor'dan kimse topa dokunamadı.

Karşılaşmanın ilk kartı Denizlispor'dan Sapunaru'ya çıktı. 8. dakikada Ozan Tufan çalımlarla giderken Sapunaru'nun faulüne maruz kaldı. Hakem Fırat Aydınus tereddütsüz bir şekilde sarı kartını çıkardı.

25. dakikada sağ kanattan gelişen Denizlispor atağında Sacko ortasını yaptı fakat Fenerbahçe'de savunma arka direkteki Estupinan'a vuruş izni vermedi.

Karşılaşmada iki ekip de temkinli bir şekilde oyun ortaya koydu bu dakikaya kadar. Dakikalar 29'u gösterdiğinde Denizlispor şansını uzaktan denedi. Murawski'nin ceza sahası dışından çektiği şut, az farkla auta gitti.

Tolga Ciğerci ile gelen gol

Karşılaşmanın 39. dakikasında Tolga Ciğerci Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Isla'nın ortasında Muriqi kafayı vurdu. Direkten dönen top Tolga'nın önünde kaldı ve 27 yaşındaki futbolcu yakın mesafeden sağ ayağıyla vuruşunu yaparak takımını öne geçirdi.

45+1. dakikada Denizlispor'dan Aissati sarı kartı gören isim oldu. Aissati Tolga'ya yaptığı hareket sonrası Aydınus tarafından kartla cezalandırıldı.

Mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Denizlispor 2. yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı. Olcay Şahan, Sacko'nun yerine oyuna giren isim oldu. Fenerbahçe ise ilk yarıdaki 11'i ile sahada yer aldı.

50. dakikada Emre Belözoğlu, kaburgalarını tutarak acı içinde kendini yere bıraktı. Oyuncunun tedavisi tamamlandıktan sonra maç kaldığı yerden devam etti.

Maçta dakikalar 57'yi gösterdiğinde Fenerbahçe'den tehlikeli bir atak geldi. Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Isla ortasını yaptı. Penaltı noktasının biraz önünde topa hareketlenen Garry Rodrigues istediği vuruşu yapamadı.

Karşılaşmanın 60. dakikasında sol kanattan topla ilerleyen ve ceza sahasına giren Garry Rodrigues önünü boşalttıktan sonra kaleyi düşündü fakat uygun pozisyondaki vuruşunda top yandan dışarı gitti.

Emre'nin asisti ve Vedat'ın golü

Karşılaşmanın 62. dakikasında Vedat Muriç Fenerbahçe'yi 2-0'lık üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. Emre Belözoğlu ön alanda yaptığı baskıyla topu Sackey'den söktü ve sağ taraftan ceza sahasına girdi. Tecrübeli futbolcunun sağ ayağıyla içeri çevirdiği topa Vedat Muriqi dokundu ve skoru 2-0'a getirdi.

Golün ardından Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Vedat Muriç'in attığı golde asisti yapan isim olan kaptan yerini Deniz Türüç'e bıraktı.

Karşılaşmanın 69. dakikasında Mehmet Özdilek 2. oyuncu değişikliğini gerçkleştirdi. Isaac Sackey yerine oyuna giren isim Mehmet Akyüz oldu.

Altay'ın büyük hatası golü getirdi

Karşılaşmanın 73. dakikasında Denizlispor Oscar'ın golü ile skoru 2-1'e getirdi. Golde Altay'ın büyük bir hatası var. Paslaşarak kullanılan köşe vuruşu sonrası Aissati'nin ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Estupinan, kaleci Altay'dan önce kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

75. dakikada Sol taraftan süratle ceza sahasına giren Barrow içeri ortaladı fakat Ozan Tufan'dan kritik bir müdahale geldi ve top kornere çıktı. Kullanılan korner atışı yine tehlike yarattı. Fenerbahçe savunması müdahale edemedi. Top kalenin hemen yanından auta çıktı.

84. dakikada her iki takım da oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Fenerbahçe'de Tolga Ciğerci yerine oyuna giren isim Jailson oldu. Denizlispor da ise Barrow'un yerine Sedat Şahintürk girdi.

Maçın 11'leri

Denizlispor: Adam, Lopes, Sapunaru, Mustafa, Bergdich, Sackey, Murawski, Aissati, Sacko, Barrow, Oscar

Fenerbahçe: Altay, Isla, Zanka, Serdar Aziz, Hasan Ali, Luiz Gustavo, Emre, Ozan, Tolga, Garry Rodrigues, Vedat Muriqi

 

Güncellenme Tarihi : 20.10.2019 21:10

İLGİLİ HABERLER