Gündem
  • 18.3.2024 13:25

Gökhan Zan : 5 milyon dolar olmaz mı? CHP ile TİP arasında şantajlı ittifak

TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan adaylıktan el çektirildi! CHP- TİP arasındaki kirli pazarlık deşifre oldu! Şantaj, tehdit ne ararsan var

CHP lideri Özgür Özel'in "TİP'in adayı seçim kaybettirme potansiyeline sahip" çıkışı sonrası flaş bir gelişme yaşandı. Türkiye İşçi Partisi (TİP), Gökhan Zan'ın Hatay adaylığının geri çekildiğini duyurdu. Partiden yapılan açıklamada Zan'ın parti yönetimince tasvip edilmeyen ilişkilere girdiği belirtildi. Kararın ardından Gökhan Zan, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’ın adına gelenlerin şantajına maruz kaldığını açıkladı. Firari Erk Acarer'in 9 Mart tarihinde yaptığı paylaşımın ise bu iddiaları doğrular nitelikte olduğu görüldü. Acarer'in söz konusu paylaşımında Savaş'ın elinde bulunan kayıtları yayınlaması için kendisine para teklif ettiği yazıyordu. TİP'li yöneticiler de bu iddiaları doğruladılar. Öte yandan CHP yandaşı İsmail Saymaz, Gökhan Zan'a 3 milyon dolarlık bir teklif geldiğini, Zan'ın "5 olmaz mı" diyerek pazarlığa giriştiği iddiasını dile getirdi.

"TASVİP ETMEYECEĞİMİZ İLİŞKİLERE GİRDİ"

Bununla birlikte, Hatay İttifakı'nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan'ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir. Ancak, her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

"TİP'İN ADAYI SEÇİM KAYBETTİRME POTANSİYELİNE SAHİP"
CHP lideri Özgür Özel, verdiği bir röportajda, TİP'in seçimi kaybettirebileceğini ifade etmişti. Özel, "Hatay'da en iyi alternatif Lütfü Savaş'tı. Hatay'dan iyi haberler geliyor. Başa baş bir yarış içindeyiz. TİP'in adayı seçim kaybettirme potansiyeline sahip." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen 23 Derece isimli hesabın yöneticisi Gökhan Özbek, Gökhan Zan ile görüştüğünü dile getirerek, TİP'in söz konusu kayıtları Gökhan Zan'a vermediğini, Zan'ın bu kayıtlara kendisinin ulaştığını söyledi. Özbek, Zan'ın partisinin onu sattığını dile getirdiğini belirtti.

Özbek, konunun bir hafta önce gündeme geldiğini dile getirerek şunları söyledi:

Kayıtların elinde olduğunu iddia eden Turgay Kocakaya Zan'a göre deepfake olan kayıtları Türkiye İşçi Partisi genel merkezine iletmiş.
Parti ise Zan'a doğruluğunu sormuş. Gökhan Zan ise kayıtlar ne diye sormuş. Parti kayıtları Gökhan Zan'a vermeyince, o da ortak bir tanıdığından kayıtları elde etmiş.Olayı duyar duymaz, bu mesele şeref ve onur meselesi diyerek savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ve partinin arkasında durması gerektiğini ifade etmiş.Kendisine dur bekle denmiş. Fakat şantaj yaptığını iddia ettiği kişiler boş durmayınca Gökhan Zan bugün savcılığa gitmiş.

Kendisi 2 gündür Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'a ulaşamamış. İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile süreci yönetmiş. Şık ise Pazartesi beraber başvuralım demiş.

GÖKHAN ZAN'DAN SUÇ DUYURUSU

Yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Gökhan Zan, tehdit ve şantaja maruz kaldığı iddiasıyla adliyede suç duyurusunda bulundu.

Bir haftadır adaylıktan çekilmesi için tehdit ve şantaja maruz kaldığını belirten TİP Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Gökhan Zan, İskenderun Adliyesi'ne giderek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Lüftü Savaş adına yanına gelen kişilerce; adaylıktan çekilmesi yönünde kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini öne süren Gökhan Zan, sahte kayıtlarla itibarsızlaştırma yönünde şantajlara maruz kaldığını iddia etti. Şantaj ve tehditlere boyun eğmediğini dile getiren Zan, bugün adliyeye gelerek suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Hedefinden bir milim şaşmadığını aktaran Zan, Lütfü Savaş'ı eleştirdi. Avukat Deniz Kızıl, müvekkili Gökhan Zan'ın kişisel verilerini hukuka aykırı olarak ele geçirerek, farklı montaj yöntemleriyle şantaj malzemesi yapıldığını ifade ederek, seçme ve seçilme hakkını ihlal eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını aktardı. Delilleri savcılığa sunduklarını kaydeden Kızıl, "İlgili yasal işlemi başlattık. Bundan sonrası adaletin eline bırakılmıştır" dedi.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİĞİNİ SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİ
Özbek, Zan'ın savcılıktan çıktıktan sonra TİP'in kendisini adaylıktan çektiğini sosyal medyadan öğrenildiğini ifade etti.

TİP SAMANDAĞ ADAYINI ÇEKECEK
Özbek'in aktardığına göre; Zan, Lütfü Savaş'ın kirli savaş yürüttüğünü söyleyerek, CHP'nin de bugün saat 11:00'de Samandağ ilçe belediye başkanı adayını çekerek, TİP'e destek olacağını ifade etti.

TİP'in Cumhuriyet Halk Partisi Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz'la beraber çalıştığı da konuşulanlar arasında.

Konuyla ilgili Türkiye İşçi Partili bir yönetici ile de konuştuğunu dile getiren Özbek, parti yöneticilerinin Zan'ın ses kayırlarının bir kısmının kendisine ait olduğunu kabul ettiğini söyledi.

Özbek ayrıca TİP'in 3 genel başkan yardımcısının Hatay'da Gökhan Zan ile görüşmek istediğini ancak Zan'ın bu talebi reddettiğini ifade etti.

KAYITLAR NEREDEN GELDİ?
Ayrıca TİP'li yöneticiler, Özbek'in iddiasına göre; kayıtların Lütfü Savaş'a yakın klikten geldiğini ve yayınlamakla tehdit ettiğini ve partinin böyle bir tehdite pabuç bırakmayacağını da aktardı.

Söz konusu kayıtların kamuoyu ile neden paylaşılmadığı ise büyük bir muamma.

Öte yandan TİP ve Gökan Zan ile konuştuğunu söyleyen CHP fondaşı İsmail Saymaz, Zan ve Turgay Kocakaya adlı kişi arasında 3 milyon dolar karşılığında adaylığın çekilmemesi yönünde bir pazarlık olduğu iddiasını dile getirdi.

İddiaya göre Zan ise "5 olmaz mı?" diye sordu. Bu görüşmenin ses kaydına alındığı, Zan'ın şantaj yapıldığını savunduğunu belirten Saymaz bir görüşme daha olduğunu ifade etti.

Kocakaya ile Zan arasındaki ikinci görüşmede ise Zan'ın seçim sonrası televizyon kanallarında, TRT'de spor yorumculuğu yapmak istediğine dair konuşmalar geçtiği öne sürülüyor. Saymaz, "Bu iki ses kaydı Hatay'da gezdirilmeye başlıyor. Lütfü Savaş'ın eline ve TİP'e de geliyor" dedi.

Saymaz'ın iddialarının aksine TİP'li yöneticiler, 3 adet ses kaydının bulunduğunu ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2024 13:38

İLGİLİ HABERLER