Gündem
  • 18.3.2024 23:21

İmamoğlu'nun inşaat müdürü savcıyı şaşkına çevirdi.. O kadar parayı niye saydım hatırlamıyorum

CHP'deki para sayma skandalında akla ziyan ifade! İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz: Paraları neden saydım hatırlamıyorum
CHP'lilerin para sayma görüntülerinde yer alan mal sahibi Ali Rıza Braka ve İmamoğlu İnşaat'ın genel müdürü Tuncay Yılmaz'ın savcılık ifadeleri ortaya çıktı. Paradan kule yaptığı görüntüleri sorulan Tuncay Yılmaz, "Ben bu paraları neden saydığımı hatırlamıyorum." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşanan skandaların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak CHP'de yaşanan çuvallar dolusu kirli para trafiği Türkiye'nin gündemine oturdu. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in deste deste döviz balyalarını saydığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bu kapsamda Fatih Keleş, Özgür Nas ve Can Poyraz ifade verdi. Bugün de 'Olayla ilgim yok' diyen Ekrem İmamoğlu'nun en yakın isimlerden İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, adliyeye gitti.

"PAZARLIK BELEDİYE BAŞKANININ MAKAM ODASINDA YAPILDI"

Mal sahibi Ali Rıza Braka ve İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın savcılık ifadeleri ortaya çıktı.

Ali Rıza Braka,Emlak Konut'tan 2018'de 22 milyona aldığı daireleri 2019 yılında satışa çıkardığını ve avukatı aracılığı ile 41 milyona anlaştığını kaydetti. Satış pazarlığını CHP'li bir belediye başkanının makam odasında yaptığını kaydeden Braka, 24 milyon 360 bin TL'nin resmi 15 milyonun ise elden Türk lirası olarak alındığını, üstünün ise komisyon kaldığını ifade etti.

CHP’deki para sayma skandalında akla ziyan ifade! İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz: Paraları neden saydım hatırlamıyorum

BİRİLERİ ÇANTALARLA PARA GETİRİYORDU"

Olaya ilişkin görüntülerin paranın bir bölümünün elden alındığı anlara ilişkin olduğunu kaydeden Braka, "Sürekli olarak birileri çantalarla dışarıdan para getiriyordu. O gün elden 15 milyon 510 bin lira aldım. Fakat benim elden aldığım paranın tamamı lira idi. Görüntülerdeki Euro nedir bilmiyorum. Benimle ilgisi yok. Ayrıca elinde Euro olan kişiyi tanımıyorum. Ben Eurolar sayılırken orada değildim. Sayan kişiye sorulursa ne parası olduğunu söyleyebilir" dedi.

CHP’deki para sayma skandalında akla ziyan ifade! İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz: Paraları neden saydım hatırlamıyorum

 

PARA TAŞIMAYA YARDIM İÇİN GİTMİŞ!

Soruşturma kapsamında ifade veren İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ise söz konusu avukatlık ofisine arkadaşı Fatih Keleş'in bir gün arayıp para taşımaya yardım istemesi üzerine gittiğini ve sadece yarım saat söz konusu ofiste kaldığını ileri sürdü.
 

CHP’deki para sayma skandalında akla ziyan ifade! İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz: Paraları neden saydım hatırlamıyorum

"TEK BAŞIMA TAŞIMAYA KORKUYORUM"

Yılmaz, "Fatih abi ile Beylikdüzü'nde buluştuk. Arabada bir miktar para var, tek başıma taşımaktan korkuyorum dedi. Ben yardım ettim. Olay bundan ibaret" dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2024 23:34

İLGİLİ HABERLER