Dünya
  • 23.2.2015 13:00

Libya Türk şirketlerini kovdu

Başta Trablus, Sirte ve Bingazi olmak üzere ülkenin önemli şehirlerinin tamamı IŞİD'in eline geçti. Merkezi hükümetin elinde sadece 3 şehir bulunuyor.
Batının desteklediği merkezi hükümet, sıkıştığı şehirlerden Türkiye'yi dışlayan bir karar aldı.

Libya'da Batılı devletlerce desteklenen Tobruk Hükümeti'nin, ülkede projeleri olan tüm Türk şirketlerini uzaklaştırma kararı aldığı bildirildi. 2011'deki iç savaş öncesinde Türk firmaları Libya'da 15 milyar dolarlık iş yapıyorlardı.

Abdullah es-Seni'nin başbakanlık ettiği Tobruk Hükümeti'nin resmi internet sayfasında yer alan habere göre, "Dün Beyda kentinde olağanüstü toplanan geçici hükümetin bakanlarının Türk şirketlerini Libya'dan çıkarma kararı aldığı" belirtildi. Haberde ayrıca "Toplantı kapsamında yabancı şirketlerle yapılan tüm proje sözleşmelerinin gözden geçirilmesine karar verildiği" dile getirildi. Seni, geçen hafta eş-Şarku'l Evsat gazetesine verdiği mülakatta, Türkiye'yi Libya'nın içişlerine karışmakla suçlamış ve Libya'da faaliyet gösteren Türk şirketlerini ülkeden çıkarmakla tehdit etmişti.
Bütün ülkeyi elinden kaçıran ve batının desteğiyle ayakta durmaya çalışan hükümetin aldığı bir karar komik bulundu. Bugün yarın düşmesi muhtemel olan Tobruk Hükümeti, Türkiye'yi buraya sokmak istemeyen batılıların da emrinde olduğunu bir kez daha gösterdi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:58

İLGİLİ HABERLER