Gündem
  • 28.4.2016 13:01

Meclis komisyonu toplantısında kavga çıktı

HDP salonun küçük olması nedeniyle gazetecilerin dışarı çıkartılmak istenmesine karşı tepki gösterdi. Komisyon başkanından salonun değiştirilmesini istedi. Bu talebe AK Partili vekiller karşı çıkınca gerilim oldu. Dakikalarca süren tartışmaların ardından gazeteciler salonun dışına çıkarıldı.

TBMM Anayasa Komisyonu, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere toplandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplanankomisyon, AK Parti'li 316 milletvekilinin imzasını taşıyan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplantıda hükümet adına yer alıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Komisyon üyelerinin dışında çok sayıda AK Parti, CHP ve HDP milletvekilleri de teklifin görüşmelerine katılıyor.

Komisyona katılımın yüksek olması nedeniyle çok sayıda kişi ayakta kaldı. Toplantıya katılanlardan bazılarının basın mensuplarının yerlerine oturdukları görüldü. Bunun üzerine HDP Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, çok sayıda milletvekilinin ayakta olduğunu gerekçesiyle daha geniş salona geçilmesini istedi. Komisyon Başkanı Mustafa Şentop ise en geniş salonda toplantının yapıldığını söyledi. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da "Genel Kurul bugün kapalı, orada yapalım" teklifinde bulundu.

Teklif gerilime yol açtı. Ak Partili vekiller bu öneriye karşı çıktı. Tansiyonun yükseldiği tartışmada itiş kakış da yaşandı. Dakikalarca süren gerilimin sonunda basın mensupları salonun dışına çıkarıldı.

HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:26

İLGİLİ HABERLER