Sağlık
  • 23.7.2016 00:48

Şeftali çekirdeğinin inanılmaz faydaları

Faydaları saymakla bitmeyen şeftali çekirdeğinin yararlarından başlıcaları sindirimi kolaylaştırıp karındaki ağrıları geçirmek ve midenin rahatlamasını sağlamak.

 

Ayrıca bağırsak hareketlerini düzenleyip ishali önleyen şeftali çekirdeği, öksürüğü durdurmak ve ağrı kesmek için de kullanılıyor.

 

Yüzyıllardır faydalarından yararlanılan şeftali çekirdeği, eski zamanlarda da çiğnendiğinde diş ağrısını kestiği için kullanılıyordu.

Mide ve bağırsaktaki problemleri önlemek amacıyla şeftali çekirdeğini kullanabileceğiniz bir yöntem bulunuyor. Bu yönteme göre şeftali çekirdeğini kırıp içindeki yemişi alın, yemişi döverek iyice ezin ve bir kaşık balla karıştırarak yiyin. Bir süre sonra problemlerinizin azaldığını farkedeceksiniz.

Eğer sürekli öksürmekten şikayetçiyseniz şeftali çekirdeğinin içindeki yemişi kaynatın ve suyunu için. Öksürüğünüzün azaldığını siz de farkedeceksiniz.

Özellikle baş ağrısına iyi gelen bu yönteme ilk olarak birkaç tane şeftali çekirdeği ezip suyunu çıkararak başlayın. Daha sonra çıkardığınız suyu bir tülbent yardımıyla süzün ve bu sıvıyı kulağınıza damlatın. Bir süre sonra ağrınız geçecektir.

 

 

PembeNar Özel

Güncellenme Tarihi : 23.7.2016 01:57

İLGİLİ HABERLER