Asayiş
  • 26.8.2014 10:19

Tatilcileri şoka sokan vurgun

Turizm dünyası tatilmanya vurgununu konuşuyor. Tatilcilerin savcılıklara sunduğu dilekçeler ise rezervasyonların, yıldızlı oteller adına hazırlanan sahte internet siteleri üzerinden yapıldığını ortaya çıkardı. TTM Turizm unvanı ile www.tatilmanya.com isimli internet sitesi üzerinden faaliyet gösterip yüzlerce tüketici tarafından dolandırıcılıkla suçlanan seyahat acentesinin yıldızlı turizm tesisleri adına sahte internet siteleri oluşturup, site kanalıyla yayınlanan telefonlar üzerinden rezervasyon kabul ettiği ortaya çıktı.

İnanılmaz dolandırıcılık yöntemi taksit ve erken rezervasyon indiriminin cazibesine kapılarak Türkiye’nin değişik yerlerindeki otellere rezervasyon yaptıran mağdurların Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), tüketici dernekleri ve savcılıklara yazılan şikâyet dilekçelerinde ayrıntıları ile anlatıldı.

SAHTE SİTELER HAZIRLANDI

Tatil hayali ile zaman ve paralarını kaybeden tüketicilerin şikayet dilekçelerine yansıyan ifadelere göre tatilcileri dolandırıcıların tuzağına düşüren yöntem şu şekilde işletildi:

Söz konusu firma iddiaya göre Bodrum, Alanya, Kemer, Side, Kuşadası, Çeşme gibi tatil bölgelerindeki yıldızlı otellerin sahte internet sitelerini hazırladı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:18

İLGİLİ HABERLER