Asayiş
  • 10.9.2012 23:52

Yarıştığı aracı solladı otobüse çarptı: 2 ölü 8 yaralı

Bursa'da yarış yaptıkları iddia edilen iki otomobilin ve bir belediye otobüsünün karıştığı kazada 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.
İddiaya göre, Ümit Kaya'nın (30) kullandığı 16 AK 707 plakalı otomobil, Çekirge Caddesi Beşikçiler Kavşağı'nda geçmeye çalıştığı Oktay Karpat (27) yönetimindeki 16 ER 456 plakalı otomobil ile çarpıştıktan sonra karşı yönden gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait işçi taşıyan Mustafa Altınkaya (50) idaresindeki 16 BUV 56 plakalı otobüsün altına girdi. Çarpmanın şiddetiyle hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Ümit Kaya ile yanındaki Serdal Öcal (32), diğer otomobildeki sürücü Oktay Karpat, Özge Dağlıoğlu (32), Erhan Ayaz (28), Yasemin Ayaz (32), otobüs sürücüsü Mustafa Altınkaya, otobüsteki Fatih Demirel (45), Mustafa Diler (42) ve Tufan Çetkinkaya (38) yaralandı. Kazada otomobillerde sıkışan yaralılar, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışması sonucu araçlardan çıkartıldı. Çekirge ve Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Ümit Kaya ile arkadaşı Serdal Öcal hayatını kaybetti. Yaralılardan Oktay Karpat, Özge Dağlıoğlu, Erhan Ayaz ve Yasemin Ayaz'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, otobüsteki yaralıların ise kazadan sıyrıklarla kurtulduğu öğrenildi.
Bu arada kazaya karışan otomobil sürücülerinin yarış yaptıkları, aşırı hızlı olan otomobillerden birinin diğerini geçmek istediği sırada kazanın meydana geldiği öne sürüldü.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER