Dünya
  • 24.4.2024 11:20

12 saat kesintisiz şiddetli yağmur yağan Dubai'de kaos sürüyor.. Sokaklardan feci manzaralar

Sharjah şehri art arda yedinci gündür acı çekiyor. Sokakları suyla kapatılıyor ve yollara kanalizasyon akıyor.


BAE'nin uzun yıllardır tanık olmadığı  şiddetli yağışlardan kaynaklanan sular art arda yedinci günde Sharjah şehrinin sokaklarını kaplamaya devam ederek sakinlerin mülklerine ve arabalarına ciddi zararlar verdi.

مدينة الشارقة تعاني لليوم السابع على التوالي.. شوارعها مغلقة بالمياه  والمجاري تتدفق بالطرقات - إذاعة صوت الغد

Yetkililer, sokaklara taşan suyu geri çekmeye yönelik sürekli çabaların ortasında Şarja'nın genel felce maruz kalmasıyla birlikte, üst üste yedinci günde ülkenin 75 yıldır görmediği rekor yağışlardan kaynaklanan zorluklarla hâlâ uğraşıyor.

"Şehrin felaket koşulları"

Turistlerden biri Arab Post internet sitesine, yağmurun yaklaşık 12 saat boyunca devam ettiğini ve çok şiddetli olduğunu, havalimanlarının kapatılması ve uçuşların iptal edilmesi nedeniyle Dubai ve Sharjah şehirlerinin en çok etkilenen bölgeler arasında yer aldığını söyledi.

اصبحت شوارع الشارقة ممتلئة بالطحالب الخضراء بسبب ركود الماء عدة ايام ... |  TikTok

24 ila 48 saat sonra Dubai'nin sokakları yeniden açıp suyu tamamen çekebildiğini ancak Sharjah'ın felaket durumuna sahne olan bazı bölgelerinde sokakların hala kapalı olduğuna dikkat çekti.

لكسبلور #فيضانات #الامارات🇦🇪💙 #اكسبلورر #الامطار #اكسبلور #مقاطع_ف... |  TikTok

Turist ayrıca "Sharjah'daki drenaj sürecinin bu tür krizlerle başa çıkma planının olmaması nedeniyle felaket olduğunu" açıkladı.

Sözlerine şöyle devam etti: "Bazı dükkanlar ve evler hâlâ sular altında, çıkarma işlemi ise tankerlerle yapılıyor."

Drenaj çalışmalarının yapılmaması nedeniyle bazı bölgelerde kanalizasyonun akmaya başladığını da kaydetti.

Sharjah sokaklarından manzaralar

فيضانات الإمارات: سقوط قتلى والسلطات تنقذ المئات بعد هطول أمطار غزيرة - صور  - BBC News عربي

Aktivistler tarafından sosyal medyada yayılan video klipler, şehrin sokaklarının sular altında kaldığını ve çok sayıda konuta su sızdığını gösterirken, geçen Salı gününden bu yana Sharjah'daki çok sayıda bina, villa ve şehir evi kompleksinde elektrik ve internet hizmetlerinin kesildiğini gösteriyor.

شاهد: فيضانات في دبي بعد هطول أمطار غزيرة | Euronews

Acil servisler 24 saat boyunca çalıştı ve eyalette herhangi bir ölüm bildirilmedi; Amerikan CNN ağına göre, komşu emirlik Ras Al Khaimah'da 70 yaşındaki bir adamın selin arabasını sürüklemesi sonucu öldüğü bildirildi .

فيضانات الإمارات: سقوط قتلى والسلطات تنقذ المئات بعد هطول أمطار غزيرة - صور  - BBC News عربي

Şarja Polis Komutanı Tümgeneral Saif Al Zari Al Shamsi ise, buhran döneminde meydana gelen tüm trafik ihlallerinin düşürülmesi talimatını verdi.

Şarja Sosyal Hizmetler Departmanı ayrıca "Depresyondan Etkilenenler için Güvenlik Ağı" girişimini başlattı.

آخر تحديث بالصور.. وضع دبي وإمارات مجاورة بعد الفيضانات - CNN Arabic

Dubai'de kaos

Dubai'de de, ülkenin 75 yıldır tanık olmadığı fırtınanın ardından geçtiğimiz Çarşamba günü ana yolların kapanması ve havalimanını su basması nedeniyle bir "kaos" durumuna sahne olması dikkat çekiyor.

فيضانات الامارات اليوم 2024 ⚠️ كأنه يوم القيامه فيضانات جديدة مدمرة تضرب  الإمارات الآن مباشر - YouTube

Pistler sular altında kalırken uçuşlar iptal edildi, yağmur neşeli alışveriş merkezlerini sular altında bıraktı ve çatılardan sızdı ve gökdelenlerde asansörler çalışmayı bırakarak sakinleri düzinelerce kat merdiven çıkmaya zorladı. Yolların kapanması nedeniyle evlerine dönemeyen bazı sürücüler, araçlarının içinde uyudu.

32 قتيلا على الأقل وعشرات المفقودين في أوروبا الغربية بسبب الفيضانات  الشديدة - CNN Arabic

Ulusal Meteoroloji Merkezi, 16 Nisan 2024 Salı günü BAE'nin, 1949'da iklim verilerinin kaydedilmeye başlanmasından bu yana, yani Birliğin 1971'de kurulmasından bu yana en büyük yağmur miktarlarına tanık olduğunu duyurdu. 

حقيقة نظافة شوارع ماليزيا بعد الفيضان | Da Begad ? ده بجد

Ayrıca "en yüksek yağış miktarının Al Ain'deki (Abu Dabi'deki) Khatm Al Shikla bölgesinde kaydedildiğini ve 24 saatten kısa sürede 254,8 mm'ye ulaştığını" belirtti.

هذه الصور معدلة وتظهر فيضانات وقعت في الفلبين وتايلاند وليس ماليزيا -  فتبينوا
هذه الصور معدلة وتظهر فيضانات وقعت في الفلبين وتايلاند وليس ماليزيا -  فتبينوا
Güncellenme Tarihi : 25.4.2024 11:23

İLGİLİ HABERLER