Gündem
  • 23.8.2024 23:44

2.060 Ukrayna askeri öldüren Rusya 20 kasabayı ele geçirdi

Rus Savunması, Donetsk ve Zaporozhye'deki 20 kasabanın kurtarıldığını duyurdu... ve Belousov, orduyu başarılarından dolayı tebrik etti

Rusya Savunma Bakanı Andrei Belousov Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Mariupol-Hinga Tugayı askerlerinin çabaları sayesinde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Zaporozhye Oblastı'ndaki 20'den fazla kasabanın kurtarıldığını bildird

Rusya Savunma Bakanlığı resmi bir açıklamada Belousov'un şu sözlerini aktardı: "Mariupol-Hinga tugayı askerlerinin becerikli ve kararlı eylemleri sayesinde Zaporozhye Oblastı ve Donetsk topraklarında 21 köy ve kasaba kurtarıldı" Halk Cumhuriyeti."

Bu vesileyle Belousov, tugay liderliğini ve personelini Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde "New York" olarak bilinen Novgorodskoye kasabasının kurtarılmasından dolayı tebrik etti.

Konuşmasında şunları söyledi: “Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Novgorodskoye kasabasının düşmandan kurtarılmasından dolayı sizi tebrik ediyorum. Formasyon mensuplarının profesyonel ve kararlı eylemleri sonucunda düşman ağır kayıplar verdi. oradan kaçtı.”

Şöyle devam etti: "Zor ve kritik bölgelerde onurlu görevler üstlendiniz, muazzam bir kahramanlık ve azim gösterdiniz, bu da tugayın haklı olarak 'Ulusal Muhafız' adını taşıdığını kanıtlıyor.

Rusya'daki egemenlik meseleleriyle ilgili "Kamu Odası" (veya Avam Kamarası) komitesinin başkanı Vladimir Rogov, Pazartesi günü Rus kuvvetlerinin Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki New York köyünü kurtardığını ve Ukrayna güçlerinin oradan çekildiğini bildirdi. Orası.

Rusya Savunma Bakanlığı, 2.060 Ukraynalı askerin imha edildiğini, Donetsk Cumhuriyeti'nde yeni bir kasabanın özgürleştirildiğini ve Kiev güçlerine ait onlarca tank, zırhlı araç ve Batı silahlarının 24 saat içinde imha edildiğini duyurdu.

Kaynak: RT

Güncellenme Tarihi : 24.8.2024 00:16

İLGİLİ HABERLER