Gündem
  • 24.1.2022 02:04

28 Şubat generallerinin eşlerinden tüm vekillere mektup

28 Şubat komutanlarının eşlerinden Meclis'teki tüm vekillere mektup

28 Şubat davasında aldıkları müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından onanmasının ardından 19 Ağustos’ta cezaevine konulan 14 emekli komutanın aileleri, TBMM’de parti ayırt etmeksizin tüm vekillere ve aynı zamanda Meclis’te yer almayan bir kısım parti genel başkanlarına bir mektup gönderdi.

Buca-Sincan ve Silivri Cezaevi’ndeki komutanların aileleri “Bizi bu davranışa iten en önemli faktör; hukuksuz, usulsüz ve sahte belgelere dayandırılarak hazırlanan bir iddianameyle eşlerimizin/babalarımızın cezalandırılması karşısında, olayı neredeyse hiçbir tepki göstermeden kabullenen siyasilerimizin dikkatlerini çekmektir” dedi. Ayrıca aralarında "parti genel başkanı" seviyesinde siyasetçilerin de bulunduğu bir kısım siyaset insanının çeşitli televizyon kanallarında 28 Şubat'ı bir "askerî darbe" gibi anlatan ya da ima eden söylemlerinden duydukları rahatsızlığa dikkat çeken komutan eşleri, Emekli Albay Alican Türk'ün “BİTMEYEN SÖMÜRÜ - 28 ŞUBAT (Yalanlar - Gerçekler - Belgeler)” isimli kitabını da milletvekillerine sundu.

‘ÜZERİNİZE DÜŞEN KAMU GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPMANIZI BEKLİYORUZ’

Komutan eşleri “Sizlerden; yıllardır tek yanlı propagandalarla gerçekleri saptırarak milletin beynini yıkayan çevrelere karşı gerçeklerin, doğruların ve aynı zamanda hakkın, hukukun ve adaletin yanında yer almanızı diliyor, toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması konusunda üzerinize düşen kamu görevini layıkıyla yapmanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘EŞLERİMİZ CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI YAŞIYOR’

Mektupta “Eşlerimiz şu anda 74 - 90 yaş aralığındadır ve her biri gerçekten ciddi sağlık sorunları yaşamaktadır. Asker olmaları hasebiyle belki her türlü güçlüğe yakınmadan göğüs gerebilirler, ama ileri derecedeki yaş ve sağlık sorunları hepimizi kaygılandırmaktadır. Yakın geçmişimizde yaşanan bazı elîm olaylar, cezaevlerinde yaşamını yitirip sonradan suçsuz oldukları anlaşılan kumpas mağdurlarının varlığı endişe ve kaygılarımızın haklılığını ortaya koymaktadır” denildi.

28 Şubat davasıyla ilgili yargı sürecinin bitmediğine vurgu yapılan mektupta, Anayasa Mahkemesi’nin dava dosyasını bir an önce ele alması talep edildi.

Güncellenme Tarihi : 24.1.2022 02:10

İLGİLİ HABERLER