Dünya
  • 9.2.2005 00:14

ABD VE FRANSA İLİŞKİSİNİN NORMALLEŞTİRİLMESİ YOLUNDA İLK ADIM...

TANSU SARITAYLI
PARİS - Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice, Avrupa turunu noktalamadan evvel Fransa'ya yapmış olduğu bir günlük ziyarette, Fransa Cumhurbaşkanı Jack Chirac ve Fransız meslektaşı Dışişleri Bakanı Michel Barnier tarafından kabul edildi.
ABD Dışişleri Bakanı Rice, yaklaşık 2 yıldır Irak savaşı nedeniyle gergin olan iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmek için ilk adımı attı. Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysees'den ayrılırken, basın mensuplarına tebessüm etmekle yetinen Rice, Fransa Dışişleri Bakanı Barnier'in verdiği akşam yemeğine katıldı. Fransa Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü'nden Chirac-Rice görüşmesiyle ilgili olarak yapılan açıklamada, "ABD ile Fransa, yapıcı bir diyalog içinde bulunmaya kararlı" denildi.
Chirac ve Rice'ın, görüşmeler esnasında Mısır'da yapılan İsaril-Filistin zirvesi ve Lübnan'daki Suriye askerlerinin varlığına da değindikleri belirtildi. Görüşmelerde, İran'ın nükleer programlarının sadece barışçıl olduğu garantisinin alınmasının gerektiği konusunda iki ülkenin hem fikir olduğu da belirtildi.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:03

İLGİLİ HABERLER