Gündem
  • 13.10.2007 17:00

AKP'Lİ VEKİL: TEZKEREDE FİRE VERMEYİZ

Siyasi partiler arasındaki bayramlaşma kapsamında AK Parti, SHP ve Saadet Partisi heyetleri DTP’yi ziyaret etti.
      DTP Genel Merkezi’ne gelen ziyaretçileri, DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel başkanlığındaki heyet ağırladı.
      Bayramlaşma programının ilk sırasında yer alan DSP heyeti ziyarete gelmedi. DTP yetkilileri, ziyaretin DSP tarafından iptal edildiğini bildirdiler.
      DTP’yi ilk olarak SHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Nusret Doğruak başkanlığındaki heyet ziyaret etti. Doğruak, bu tür ziyaretlerin diğer zamanlarda da yapılmasının ülke sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağını söyledi.
      İnsanların birbirleriyle çatışmasının, kötü sözler söylemesinin, itmesinin toplumda gerginliklere neden olduğunu dile getiren Doğruak, diyalog ortamında Türkiye’nin halledilemeyecek sorunu olmadığını belirtti.
      Anayasa hazırlıkları konusunda öncelikle ilkeler konusunda açıklamalar yapılması gerektiğini ifade eden Doğruak, aksi halde anayasa maddelerinin teker teker ele alınması halinde her yerde anayasa taslakları uçuşacağını kaydetti. Doğruak, bu anlayışla, parti olarak maddeler halinde bir anayasa taslağı sunmayacaklarını bildirdi.
      Sabahat Tuncel de Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap verecek bir anayasa için bütün sivil toplum örgütlerinin, kadın ve gençlik örgütlerinin, siyasi partilerin aktif katkı sunacakları bir sürece ihtiyaç olduğunu söyledi. Tuncel, yeni anayasa konusundaki tartışmaların 2008 yılına ertelenmesinin doğru olmayacağını ifade etti.
      21 Ekimde gerçekleştirilecek referandumu anımsatan Tuncel,
      cumhurbaşkanını halkın seçmesi düşüncesinde olduklarını belirtti.
      Tuncel, "Halkı bu sürece katmak sahiplenilmesini de sağlar. Böyle olursa anayasa AKP’nin, CHP’nin değil, halkın anayasası olur" dedi.
     
     "BURUK BİR BAYRAM ZİYARETİ"
      DTP’yi daha sonra Ankara Milletvekilleri Zekai Özcan, Burhan Kayatürk ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Özkal’dan oluşan AK Parti heyeti ziyaret etti.
      Özcan, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, son dönemdeki şehitler nedeniyle buruk bir bayram yaşadıklarını söyledi. Özcan, şunları kaydetti:
      "Bu burukluk içinde siyasi partileri ziyaret ediyoruz, dışlamadan. Ama bu ülkenin tek devlet olduğunu, tek millet olduğunu tek bayrağı olduğunu kabullenmemiz gerekir ve bir terör örgütü olduğunun ve bunun PKK olduğunun söylenmesi gerekir. Bunu söylemediğimiz sürece sıkıntı sürecektir. Bugün Türkiye’de üniter yapının içerisinde tabii ki fikirlerimizi söyleyeceğiz, tabii ki görüşlerimizi söyleyeceğiz. Bu noktadan hareket ettiğimizde olay çözülür diye düşünüyoruz. Tamamen bir bayram ziyareti ama buruk bir ziyaret olarak kabul etmek gerekir." Özcan, bir basın mensubunun, "tezkereye karşı AK Parti içerisinde çok sayıda hayır oyu olabileceği yönünde iddialar bulunduğunu" belirterek, görüşlerini sorması üzerine, "Ben böyle bir ihtimal olduğunu düşünmüyorum. Çünkü AK Parti terörle ilgili politikasını geçmişten beri zikzak yapmadan sürdürmüştür. Bu bakımdan bir fire vereceğimizi düşünmüyorum. Kaldı ki grup kararımız da söz konusu olmaz. Ama yine genel başkanımızın arkasında duracağız diye düşünüyorum" dedi.
      Terör örgütünün varlığının kabul edilmesi konusundaki görüşlerini DTP heyeti ile paylaşıp paylaşmadığı yönündeki soruya Özcan, dışarıda söylediği her şeyi içeride de söylediğini ifade etti. Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:
      "Tabii onların görüşleri hala farklı. ’Bugüne kadar söylendi de ne oldu gibi bir yaklaşım var’. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Terör orada evlatlarımızı kaybetmemize sebep olmaktadır. Bunun mutlaka söylenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. PKK’nın terör örgütü olduğunun söylenmesi gerekiyor diye düşünüyorum." Özcan, bir başka soru üzerine ziyarette, sınır öresi operasyon konusunun da gündeme geldiğini, DTP heyetinin böyle bir operasyona karşı olduklarını bildirdiklerini kaydetti.
      DTP’yi son olarak Saadet Partisi heyeti ziyaret etti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER