Gündem
  • 26.4.2006 18:36

AKP'Lİ VEKİLDEN PKK ÇIKIŞI

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, terör örgütü PKK'nın arkasında 20'den fazla ülkenin olduğunu söyledi.
      TBMM İçişleri Komisyonu'nun Terörle Mücadele Kanunu’nun bazı maddelerinde değişiklik öngören tasarıyı benimsediği toplantıda konuşan Çiçek "Çığlıklarımıza rağmen terörle mücadele konusunda yabancı ülkelerle işbirliği olmadı" dedi. Terörün hedefinin Türkiye Cumhuriyeti olduğuna işaret eden Çiçek, terörle mücadelenin mevsimlik olmadığını belirterek "Keşke geçici olsa. Ama anlaşılıyor ki uzun süreli olacak" ifadesini kullandı.
      Komisyonda tasarı sert eleştirilere de hedef oldu.
     
     "BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI 20 YILDIR DAĞLARDA"

      AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, şunları kaydetti:
      "Bu ülkenin çocukları 20 yıldır dağlarda. Niye bu çocuklarımızı vatandaş yapamıyoruz? Kendi dağlarımızı 20 yıldır bombalıyoruz. Biz bir yerde yanlış yapıyoruz ama nerede? Yöneticilerimizin bunu düşünmesi lazım. Takmışız kafayı, ’Terörle mücadele yasası çıkmazsa terör bitmez’ diye...
      Sorun, ellerimizle büyüttüğümüz bu çocuklarımızı nasıl vatandaş yaparız sorunudur. Başkanı içeride ama örgüt eylemlerine devam ediyor. Nasıl oluyor bunu anlamak mümkün değil?" .
      Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali de terörün kaynağının kurutulması gerektiğini belirtti.
      Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki olayın ırkçılık olmadığını ifade eden Küçükali, terörün önlenmesi için bölgenin ekonomik kalkınmasının sağlanması gerektiğine işaret etti.
      İçişleri Komisyonu, görüşmelerin tamamlanmasının ardından, tali komisyon olarak ele aldığı tasarıyı benimsedi.
     
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:48

İLGİLİ HABERLER