Gündem
  • 1.7.2024 10:30

Antalya'ya acil iniş yapan İsrail uçağına yakıt vermedik

El Al uçağı, Türkiye'de acil iniş yapan yerel çalışanların yakıt ikmalini reddetmesi üzerine tekrar havalanıp Rodos'a indi

Uçak, uçakta yaşanan acil bir durumun ardından Türkiye'ye indi, ancak Türk yetkililerle yakıt ikmali konusunda sorunlar yaşandı.

İsrail medyasının Pazar günkü haberine göre, Varşova'dan havalanan  El Al Havayolları'na ait bir uçak, bir yolcunun karıştığı tıbbi bir olay sonrasında Türkiye'deki Antalya Havalimanı'na acil iniş yaptı.

İsrail medyası, yolculara Türkiye'de uçaktan çıkış izni olmadan yerde birkaç saatlik gecikme beklemelerinin söylendiğini kaydetti. İsrail-Hamas savaşının başlangıcından bu yana İsrail'den Türkiye'ye tüm doğrudan uçuşlar iptal edildi. 

İsrail medyasına göre, uçağın ayrıca yakıt ikmali yapması gerekiyordu ve havalimanındaki çalışanlardan biri uçağa yakıt ikmali yapmayı reddetti, bu da uçağın kalkışında gecikmeye neden oldu. 

El Al sözcüsü, "Varşova'dan Tel Aviv'e giden LY5102 sefer sayılı uçuşta meydana gelen tıbbi olay ve uçağın Antalya'ya inmesinin ardından yolcunun acil tıbbi tedaviye sevk edildiğini" duyurdu.

"Uçuş ekibi Tel Aviv'e yeniden kalkış için hazırlık yaptı, ancak yerel çalışanlar tıbbi bir vaka olmasına rağmen uçağa yakıt ikmali yapmayı reddetti. Uçak Rodos'a doğru yola çıktı ve İsrail'e gitmeden önce yakıt ikmali yapacak." 

Gecikmeler Türk izinlerine bağlanıyor 

KAN, uçağa ilk etapta Antalya Havalimanı'nda yakıt ikmali izni verildiğini, ancak Türk siyasi partilerinin yakıt ikmali için izin alınması gerektiği gerekçesiyle bu kararı ertelediğini bildirdi. 

 

 

Güncellenme Tarihi : 1.7.2024 10:32

İLGİLİ HABERLER