Gündem
  • 1.7.2024 10:15

Hizbullah Golen tepesinde İsrail birliğini vurdu.. 18 asker ağır yaralı

Golan Tepeleri'nde 18 İsrail askeri yaralandı.. İşgal ordusu: Lübnan'dan fırlatılan insansız hava aracı mevzilerinde patladı.


30 Haziran Pazar günü, işgal altındaki Suriye'nin kuzeyindeki Golan Tepeleri'ne "Güney Lübnan'dan fırlatılan" bir İHA'nın düşmesi sonucu 18 İsrail askeri yaralandı.

İsrail Ordu Radyosu aracılığıyla şunları söyledi:

Pazar günü erken saatlerde İbrani Kanal 13 (özel), ikisi ağır olmak üzere 9 kişinin yaralandığını bildirdi. Kuzey Golan'da drone patlaması sonucu.

Bu arada özel İbrani gazetesi Yedioth Ahronoth, Golan'ın kuzeyindeki Ein Kanya ve Marom Golan yerleşimlerinde sirenlerin çaldığını bildirdi.

Pazar günü Hizbullah bir dizi açıklamayla İsrail askeri tesislerinin hedef alındığını duyurdu. "İsrailli düşmanın güneydeki kararlı köylere ve güvenli evlere yönelik saldırılarına yanıt olarak."

Ayrıca İsrail ordusuyla yaşanan çatışmalarda 3 üyesinin öldürüldüğünü de duyurdu. Bu, geçen 8 Ekim'den bu yana ölü sayısını 356'ya yükseltti.

İsrail, 1967'den bu yana Suriye'nin Golan Tepeleri'ni işgal etmenin yanı sıra onlarca yıldır güneydeki Lübnan topraklarını işgal ediyor.
Son haftalarda Tel Aviv ile Hizbullah arasındaki gerilim arttı. Bu durum, özellikle İsrail ordusunun bir hafta önce Lübnan'a yönelik "büyük bir saldırı" için operasyonel planlarını "onayladığını" duyurmasıyla, topyekün bir savaşın patlak vereceği korkusunu artırdı.

Güncellenme Tarihi : 1.7.2024 10:29

İLGİLİ HABERLER