Spor
  • 31.3.2011 10:48

ARDA, HIDDINK’İ YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: BU NASIL BİR ADAM?

Avusturya galibiyetiyle 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası final şansını sürdüren A Milli Takım'ın maçtan sonra soyunma odasında yaşadığı sevinç görülmeye değerdi. Ay-yıldızlı ekibin ilk golünü atan ve Avusturya savunmasının kilidini çözen Arda Turan ise yaşanan mutluluğun başrolünde yer aldı.
Galatasaray'da yaşadığı uzun süren sakatlık döneminden sonra Guus Hiddink'in ilk 11'de forma verdiği yıldız oyuncunun kutlamalar sırasında hedefi Hollandalı teknik adamdı. Hiddink'i "Bu nasıl bir adam? Hem teknik direktörlüğü hem de insanlığı ile bir numara. Bugün doğru yolda ilerliyorsak bunu hocamıza borçluyuz. Bilgisine, deneyimine, babacan tavırlarına hayranım" diye konuştuğu öğrenildi.
Hiddink'in "özel futbolcular" listesinde ilk sırada bulunan Arda ile özellikle kamp döneminde yakından ilgilenmesi ve ona moral aşılamaya çalışmasının genç futbolcuyu son derece memnun ettiği bildirildi.

Hiddink'le devam
Hollandalı teknik adamın Türk futbolunda yeni bir dönemin temellerini attığını savunan federasyon yöneticilerin ise hedefin 2012 Avrupa şampiyonası finali olduğu, ancak başarısız olunması halinde bile Hiddink ile 2014 Dünya kupası finaline gitmekte kararlı olduğu ileri sürüldü.
Hiddink'in oturtmaya çalıştığı sistemin uzun vadeli ve yeni jenerasyona yönelik olduğunun altını çizen yetkililer, milli takım teknik direktörünün çalışma prensipleri ve deneyiminin futbolcular kadar kendilerini de çok etkilediğini kaydetti.

CEMAL ERSEN/MİLLİYET

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 18:58

İLGİLİ HABERLER