Ekonomi
  • 26.2.2018 15:38

Avrupa'nın En Güzel Plajları

Avrupa'nın En Güzel Plajları

            Yaz aylarında tatil genellikle plajlarda geçirilmekte ve serin sular ile plajda buluşulmakta. Bilinenin aksine en etkileyici plajlar sadece Amerika kıtasında veya Asya kıtasında değil. Avrupa’da da her zevke hitap edebilecek plajlar bulunmakta. Birbirinden farklı alternatif plajlar ile tatil keyifli bir şekilde geçirilirken, doğanın güzelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak mümkündür. Yazımızın içerisinde son dönemlerde fazlasıyla ün yapmış bir kaç tane Avrupa plajından bahsedeceğiz. Birçok ülkede olduğu gibi Avrupa genelinde ün yapmış plajlardan bir tanesi de ülkemizdedir.

İspanya, Fransa, İtalya gibi ülkelerin plajlarında müthiş bir tatil için yurtdışı turlarıyla planlı bir yolculuk yapabilirsiniz. En uygun ve kapsamlı yurtdışı turları için https://www.prontotour.com/Yurtdisi-Turlar adresini ziyaret edebilirsiniz.

 Ses Illetes Plajı

            Ses Illetes Plajı İspanya’da yer almaktadır. İspanya’nın Formentera adasında yer alan plaj, hemen yanı başında bulunan İbiza kadar hareketli değil ve milyonlarca kişiye ev sahipliği yağmamakta. Fakat tercih edilmesinin en büyük sebebi sessiz ve sakin olmasıdır. Olağanüstü bir görüntüye sahip olan plaj, Karayipler’e fazlasıyla benzemektedir. Turkuaz renge sahip olan deniziyle İbiza’nın hemen yakınlarında romantik bir tatil yapmak mümkündür.

 Vik Plajı

            Vik Plajı, İzlanda’da yer almaktadır. Vik Plajı neredeyse tüm plajlardan farklıdır ve çeşitli özellikler taşımaktadır. Plajın kumları alışılmışın dışındadır ve renk olarak siyahtır. Oldukça dalgalı bir denize sahip olan plaj, görsel anlamda fazlasıyla etkileyicidir. Plaj boyunca çok fazla sayıda mağara bulunmaktadır. Yüzme amaçlı pek tercih edilmiyor olsa da turistik amacıyla fazlasıyla talep görmekte. Bu nedenle de Vik Plajı normal plajlardan daha farklı konularda ün yapmaktadır.

 Fuerteventura

İspanya’da yer alan diğer bir plaj da Fuerteventura’dır. Birçok plaja kıyasla daha sakin bir yapıya sahip olan plajda dinlendirici bir tatil yapmak gayet basittir. Kanarya Adaları’nda bulunan plaj kesinlikle seyahat listelerine eklenmelidir. Avrupa plajları arasında gizli kalmış ve ün yapamamış bir plaj olan Fuerteventura, keşfedilmemesinden dolayı da doğal güzelliğini yıllardır korumaktadır. Kanarya Adaları’nın güzelliklerinden de faydalanarak mükemmel bir tatil yapılabilir.

 Tavşan Plajı

            İtalya’da bulunan Tavşan Plajı Lampedusa’da yer almaktadır. Birçok gezi uygulamasında mükemmel seviyede tanımlanan plaj, birçok doğal güzelliğe sahiptir. 2013 yılında binlerce kişinin oy kullandığı bir platformda Tavşan Plajı dünyanın en iyi plajı seçilmiştir. İtalya’ya bağlı olan Lampedusa adasında yer alan plaj, konum itibari ile Tunus’a aslında daha yakındır. Fakat İtalya’nın bir plajıdır. Konumundan dolayı da sıcaklık ortalaması olarak gayet idealdir.

 Kaputaş Plajı

Antalya Kaş’ta yer alan Kaputaş plajı, görüntüsü ile yüzlerce plajdan daha etkileyici durumdadır. Direkt olarak kara yolundan erişim sağlanan plaja tam 187 basamak inerek ulaşmak mümkündür. Muazzam görüntüsü ile yerli halkı ve yabancı turistleri fazlasıyla etkilemektedir.

 Myrtos Plajı

            Yunanistan’da yer alan plaj Kefalonia’da bulunmaktadır. Yunanistan, plajları ile meşhur olan bir ülke olduğu için Myrtos plajının ün yapmasına pek şaşırılmamalı. Ege Denizi’nin en güzel planlarından biri olan Myrtos kesinlikle gezilmeli ve görülmeli. Acemi yüzücüler için pek tavsiye edilmiyor olsa da, doğal güzelliklerinden faydalanabilmek için tercih edilmelidir.

 Yurtdışında harika bir tatil için erkenden yapacağınız tur rezervasyonu veya planlamayla bütçenizi çok etkilememek mümkün. Yurtdışı tatil fırsatları ile ucuz seyahat herkesin aklında olan ancak gerçekleştirme olasılığı az olduğu düşünülen bir durum. Yapılacak kampanya araştırmaları ile ucuz yurtdışı seyahati sizi bekliyor!

Güncellenme Tarihi : 26.2.2018 15:44

İLGİLİ HABERLER