Gündem
  • 15.10.2024 11:23

Bahçeli : Benim elim Türkiye'de birleşelim tebliğidir. Elimi vatan ve devlet için uzattığımı herkesin bilsin

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse beklemesin
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. İsrail'i "terör örgütü" olarak nitelendiren Bahçeli, Birleşmiş Milletler'in bu saldırılara karşı sessiz kalmasını eleştirdi. Bahçeli, devletin terör örgütleriyle müzakere etmeyeceğini vurgulayarak, Türk ve Kürt kardeşliğinin bozulamayacağını, bu birlikteliği bozmaya çalışanların başarısız olacağını ifade etti.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

“İSRAİL'E KARŞI ORTAK DİRENİŞ HATTI KURULMALIDIR”

İsrail öyle bir aşamaya gelmiştir ki, bir yandan BM Genel Sekreterini istenmeyen adam ilan ederken, BM'nin geçici gücüne periyodik saldırılar yapmaktadır. Kontrolü kaybeden sözde devlet saldırılarını otomatik sürdürmektedir. Bir ölüm mangasına, terör örgütüne dönüşmüştür.

İsrail Maliye Bakanı vadedilmiş toprak diyerek hedeflerindeki toprakları açıklamıştır. Akan kana seyirci kalınamaz. Birleşmiş Milletler derhal kuvvet kullanmalı, suçular cezalandırılmalıdır. İsrail'in Lübnan'dan sonra Suriye'yi işgal planı Türkiye ve mazlum milletler için güvenlik tehdididir.

ÖZGÜR ÖZEL'E SERT TEPKİ

CHP'nin gelişmeler karşısındaki ikircikli siyaseti dikkat çekicidir. Mahalle yanarken normalleşme çığırtkanlıklarına samimi bir çağrı yapmanın zamanı gelmiştir. Hakiki normalleşme MHP ile Demokratik Sol Parti'nin buluşması milli birlik ve beraberlik hissiyatını perçinledi. Kuzey güney kutbu gibi Türkiye ve Türk milleti olarak paydasında el ele vererek hizmet etmedik mi? Ucuz normalleşme teklif ve temennileri bize kalırsa maksatlıdır. Bu mesele 25 yıl önce yapılmıştır. Normalleşme takıntısı içinde olanlara diyorum ki geçin bunları geçin.

MUHALEFETE İSRAİL'E KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI

Geçtiğimiz hafta salı günü İsrail saldırıları için yapılan kapalı oturumdan sonra Özgür Bey'in açıklamaları ileri derecede sorumsuzluk ve savrukluktur. Özgür Bey'in yanından hiç ayırmadığı eski büyükelçinin milli birliklerle çelişen sözleridir.

İsrail ve sırtını dayadığı ülkeler terörizmin ana sponsorudur. CHP'nin durduğu yer Türk milletinin durduğu yer değildir, en temel milli meselelerde uzlaşmaya yanaşmamak, düşmanın emeline ulaşmasına çanak tutmaktır. Huylu huyundan vazgeçmez, biz CHP'den vazgeçmeyeceğiz. Türk milletinin ve Türkiye'nin yanında olacağı günleri bekleyeceğiz. İsrail'e karşı ortak direniş hattı kurulmalıdır.

Sadece Orta Doğu değil, dünyanın geneli bıçak sırtındadır. Çok dikkatli olmamız gerekmektedir. Lübnan'daki vatandaşlarımızın başarılı tahliyesi de milletimizi teselli eden bir gelişmedir.

Kuzeyimizdeki Rusya-Ukrayna savaşı, Güneyimizin tamamen tutuşması, Batımızdaki Yunanistan'ın hamleleri ve doğumuzdaki terör örgütünün girişmeleri Türk milletinin ayakta durması için en önemli gerekçelerdir.

İsrail'in Orta Doğu'da tarihi hezeyana uğraması kaçınılmazdır. 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti tanınmalıdır.

“DEVLET, ÜLKESİ VE MİLLETİYLE BİR VE BÜTÜNDÜR”

Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne geçiş köprüsü TBMM'dir. Hazırlık ve mayalanma dönemi ise kongreler marifetiyle icra edilmiştir. Silah, siyaset ve stratejiye tutunmuştur. Aşağıdan yukarıya doğru yükselen bir seçim, temsil ve vekalet ağı üzerine kurulu bulunan ve katılım esas alındığı kongre hareketleri, Osmanlı İmparatorluğunu içine düşmüş olduğu derin bunalımların ancak demokrasi ile çözülebileceğini göstermiştir.

"BİR DAHA TOPRAKLARIMIZDA MÜSTEVLİ ÇİZMESİ GÖRMEYE TAHAMMÜL ETMEYECEĞİZ"

Bir daha topraklarımızda müstevli çizmesi görmeye tahammül etmiyoruz, etmeyeceğiz. Birlik duygusunun çürümesine karşı duruyoruz, duracağız. Terörle siyaset arasında bağ yoktur.

"DEM PARTİ TAHRİK ORTAMINI KAMÇILAMAKTAN UZAK DURMALI"

DEM Parti'nin aklına başına alması uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrınadır. Kürt kökenli kardeşlerim oyunu görmüştür. Türk Kürt kardeştir araya giren kim varsa kamburduk kanser hücresidir kahrolmaya mahkumdur. Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse beklemesin. Devlet, terör örgütüyle müzakere etmez. CHP cevap versin 4 parçalı büyük Kürdistan'ın kurulmasından yana mısınız açıklayın da görelim. Cesaretiniz varsa ifade ve itiraf edin.

"UZATTIĞIM EL SAMİMİ VE İYİ NİYETLİ BİR ELDİR, TÜRKİYE'DE BİRLEŞELİM TEBLİĞİDİR"

Uzattığım el samimi ve iyi niyetli bir eldir, Türkiye'de birleşelim tebliğidir. Elimi vatan ve devlet için uzattığımı herkesin bilmesinde yarar olacaktır. Elimizi bir süreç için değil kardeşlik için uzatırız."

Güncellenme Tarihi : 15.10.2024 11:29

İLGİLİ HABERLER