Gündem
  • 15.10.2024 10:26

Ruslar Ukrayna binliğini böyle pusuya düşürdü.. Müthiş görüntüler

Başarısız Ukrayna saldırıları ve kayıplar: Kursk Bölgesi'ndeki durum hakkında neler biliniyor?
Bu bölgedeki çatışmalar sırasında düşmanın toplam kaybı 22.600'den fazla askeri buldu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre son 24 saatte Kursk Bölgesi'nde 300'den fazla asker ve yedi tank kaybetti. Düşmanın bu bölgedeki çatışmalar sırasında verdiği toplam kayıp 22.600'den fazla asker oldu.

TASS, savaş alanındaki duruma ilişkin temel bilgileri derledi.

Başarısız Ukrayna karşı saldırıları ve atılım girişimleri

- Rus Silahlı Kuvvetleri, son 24 saatte Zeleny Şlyah, Nijni Klin ve Pokrovski yakınlarında düşmanın beş karşı saldırısını püskürttü.

- Ayrıca Novy Put yakınlarında Rusya'nın devlet sınırını aşma girişimini de engellediler.

Ukrayna rezervlerine yönelik saldırgan eylemler ve grevler

- Kuzey savaş grubu Daryino, Lyubimovka, Malaya Loknya, Novy Put, Tolsty Lug ve Plekhovo yakınındaki düşman birliklerini püskürttü.

- Rus ordusunun hava ve topçu birlikleri, Kursk Bölgesi'nde 13 Ukrayna tugayının ve Sumı Bölgesi'nde 10 Ukrayna tugayının insan gücü ve teçhizatını vurdu.

Ukrayna kayıpları

- Ukrayna'nın gün içinde verdiği kayıplar 300'den fazla asker, yedi tank da dahil olmak üzere 10 zırhlı araç, iki Alman yapımı Leopard, bir piyade savaş aracı ve iki zırhlı savaş aracının yanı sıra bir İngiliz yapımı AS-90 obüs, iki havan ve 11 araç oldu.

- Son 24 saatte sekiz Ukraynalı asker teslim oldu.

- Kursk bölgesinde yaşanan çatışmalarda düşman toplamda 22.600'den fazla asker, 157 tank, 72 piyade savaş aracı, 98 zırhlı personel taşıyıcı, 909 zırhlı savaş aracı, 619 araç, 186 top, 36 çok namlulu roketatar, dokuz HIMARS ve altı MLRS olmak üzere kayıp verdi.

Rus helikopteri Kursk bölgesinde Ukrayna piyadesini ve teçhizatını vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Mi-28NM helikopterinin Kursk bölgesi sınır bölgesinde Ukrayna personeline ve ekipmanına saldırdığını bildirdi.

"Mi-28NM helikopterindeki ordu havacılık mürettebatı, Kursk bölgesinin sınır bölgesinde Ukrayna personelini ve zırhlı araçları hava saldırı silahlarıyla vurdu. Saldırı, keşif düşman hedeflerine yönelik hava füzeleriyle gerçekleştirildi," diyor rapor.

Hava İndirme İleri Hava Kontrolörü raporuna göre, Ukrayna personeli ve zırhlı askeri teçhizat imha edildi.

Rus silahlı kişiler, Ugledar'dan çekilen Ukrayna askerlerine saldırdı

Rusya Savunma Bakanlığı, Akatsiya kundağı motorlu topçu sistemleri mürettebatı ile Doğu Muharebe Grubu'na bağlı Tyulpan havan topu mürettebatının, Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Ugledar'dan çekilen Ukrayna silahlı kuvvetleri askerlerine saldırı düzenlediğini bildirdi.

Raporda, "Doğu Muharebe Grubu'na bağlı 152 mm'lik 2S3 Akatsiya kundağı motorlu topçu sistemleri ve 240 mm'lik 2S4 Tyulpan özel güçlü havan topları mürettebatı, Ugledar'dan kaçan Ukrayna silahlı kuvvetleri birliklerinin mevzilerine hava saldırıları düzenledi" denildi.

Topçuların başlıca görevi, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin geri çekilen birliklerinin Güney Donetsk yönündeki Vremevski kesimindeki ormanlık alanlarda yeni mevziler kurmasını önlemektir.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Akatsiya kundağı motorlu obüs, düşmanın geçici mevzilerini, siperlerini ve sığınaklarını imha etmek için kullanılırken, 240 mm'lik Tyulpan havan topları ise düşmanın müstahkem beton yapıları ele geçirdiği yerlerde kullanılıyor" denildi.

Muharebe görevlerinde kundağı motorlu topçu birliklerinin mürettebatına, hava gözetleme ve elektronik harp araçlarına karşı koyma ekipleri her zaman eşlik eder.

Rus Ordusunun Ukrayna Askerlerini Yakın Çatışmada Pusuya Düşürdüğü Anı

Güncellenme Tarihi : 15.10.2024 10:35

İLGİLİ HABERLER