Gündem
  • 30.7.2024 15:37

Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu.. Köpekler toplanmaya başlayacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sahipsiz hayvanlara yönelik Kanun'un ardından ikincil mevzuatın büyük oranda tamamlandığını ve kanunun uygulamasını tarifleyen bir yönetmelik çıkaracaklarını duyurdu. Yumaklı, sahipsiz köpeklerin sosyal hayatı olumsuz etkilediğini belirterek, ana sorunun "hayvanların sahipsiz olma sorunu" olduğunu vurguladı. Sokaklarda sahipsiz hayvan olmamasına yönelik çalışmalar başlattıklarını ifade eden Yumaklı, Kanun'un yanlış anlaşılmaması gerektiğini söyledi.

"İKİNCİL MEVZUATIN HAZIRLIKLARINI BÜYÜK ORANDA TAMAMLADIK"

Kanunun problemin çözümü için en uygun hal olduğunu bildiren Yumaklı, şunları kaydetti:"Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandığı andan itibaren yürürlüğe girer, bu birincisi. İkincisi, belediyeler bununla ilgili bütün tedbirlerini o yürürlüğe giriş tarihinden itibaren almak durumundalar. Mevcutta barınakları olan belediyeler var, olmayanlar da süratli bir şekilde bunun yapımına girmek zorundalar. 2028'e kadar bir mühlet diye bir şey yok. Kanun çıktığı anda hepsi mesüldür… Öncesinde de vardı, halihazırda da devam eden bir husus bu."
Yayınlayacakları yönetmelikte barınaklarla ilgili de düzenleme yapılacağını bildiren Yumaklı, söz konusu yönetmelikte barınakların standartlarının belirlenmiş olacağını ve bunların dışındakilere izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 30.7.2024 15:53

İLGİLİ HABERLER