Gündem
  • 30.3.2006 17:00

BAKANLIKTAN KİMYASAL SİLAH AÇIKLAMASI

BAYAZIT CEBECİ
ANKARA - İçişleri Bakanlığı, Bingöl'de düzenlenen operasyonda güvenlik güçlerinde kimyasal silah ve mühimmat bulunmadığını belirtilerek, kimyasal silah kullanılmasının da söz konusu olmadığı bildirildi.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bingöl İli Solhan İlçesi Arslanbeyli Köyü Meydan Mezrası'nda, 25 Mart 2006 tarihinde güvenlik kuvvetlerinin gerçekleştirdikleri başarılı operasyonda kimyasal silah kullanıldığına ilişkin bölücü terör örgütü ve yandaşlarının ileri sürdükleri gerçek dışı iddialarla ilgili olarak kamuoyunun doğruları bilmesi bakımından açıklama yapılmasına gerek duyulduğu ifade edildi. Açıklamada, bazı basın-yayın organlarında, Bingöl İli Solhan İlçesi Arslanbeyli Köyü Meydan Mezrası'nda bölücü terör örgütü mensubu 14 teröristin güvenlik kuvvetleriyle girdikleri silahlı çatışma sonucu ölü olarak ele geçirildiği operasyonda kimyasal silah kullanıldığı şeklinde gerçek dışı ve bölücü örgütün propagandası niteliğinde iddialara yer verildiği hatırlatılarak şöyle denildi:
"Bölücü terör örgütü ve yandaşları, son zamanlarda bu tür akıl ve izandan yoksun gerçek dışı iddiaları ileri sürmektedirler. 25 Mart 2006 tarihinde kahraman güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerçekleştirilen operasyon, 5442 sayılı il idaresi kanununun 11. maddesindeki esaslar çerçevesinde, jandarma birlikleri tarafından vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu esenliğinin sağlanması amacıyla başarı ile gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlara katılan birliklerde kimyasal silah ve mühimmat bulunmadığı gibi kesinlikle kullanılması da söz konusu olamaz. Bu iddialar tamamen hayal mahsulü ve gerçek dışıdır."
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER