Gündem
  • 28.9.2024 21:20

Netanyahu İran'ı tehdit etti.. Hepinizin yerini biliyorum, İsrail'in uzun kolunun ulaşamayacağı hiçbir yer yoktur

Seçimin merkezinde İsrail'in bölgedeki en büyük düşmanı İran yer alıyordu.

27 Eylül 2024 Cuma günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler kürsüsünde yaptığı gerilimi tırmandırıcı bir konuşmada, işgalin Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'daki ihlallerini ve suçlarını belgeleyen tüm BM raporlarına itiraz etti ve işgali durdurmayı reddetti. İddiasına göre Hamas teslim olana kadar savaş. 

Netanyahu konuşmasında İsrail'in kendisini Tahran'a karşı yedi cephede savunduğunu söyleyerek savaşın tamamının sorumluluğunu İran'a yüklemeye çalıştı.

Netanyahu, "İran'da İsrail'in uzun kolunun ulaşamayacağı hiçbir yer yoktur. Bu tüm Ortadoğu için geçerlidir. İsrail askerleri katliama sürüklenen kuzular değildir ve inanılmaz bir cesaretle direnmişlerdir."

Netanyahu şunu ekledi: "Bu toplantıya ve bu salonun dışındaki dünyaya bir mesajım daha var: Biz galip geldik."

Gazze konusunda Netanyahu, ordusunun "Hamas tugaylarının neredeyse tamamını yok ettiğini" iddia etti; bu iddia İsrail güvenlik raporları ve Şeridi'nde sahada devam eden direniş operasyonları tarafından yalanlandı. 

Netanyahu ise Gazze Şeridi'ndeki savaşın durdurulması için bir şart koyarken, "Hamas'ın silahlarını bırakması, teslim olması ve rehineleri teslim etmesi gerekiyor."

Netanyahu ayrıca, "Bu, iyiyle kötünün savaşıdır ve İsrail'in yanında durmak, değerlerinizin yanında durmak demektir" dedi ve şöyle devam etti: “Hedeflerimize ulaşana kadar Lübnan'ı vurmaya devam edeceğiz.”

Duanın, "İsrail ve Arap ortaklarının Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan bir kara köprüsü oluşturduğunu gösterdiğini" söyledi.

"Şimdi bu ikinci haritaya bakın," dedi. "Bu bir lanet haritası. İran'ın Hint Okyanusu'ndan Akdeniz'e kadar yarattığı ve dayattığı bir terör yayının haritası."

"Size gösterdiğim bu iki haritadan hangisi geleceğimizi şekillendirecek? İsrail, Arap ortaklarımız ve dünyanın geri kalanı için barış ve refahın nimetleri mi olacak? Yoksa İran ve vekillerinin her yere katliam ve kaos yaydığı lanet mi olacak?"

"İsrail'in uzun kolunun İran'da ulaşamayacağı hiçbir yer yok. Bu, tüm Ortadoğu için geçerli."

Netanyahu daha önce de harita kullandığında olduğu gibi, haritasında Batı Şeria veya Gazze'yi belirtmiyor, bunun yerine tüm bu toprakları İsrail olarak tanımlıyordu.

Güncellenme Tarihi : 28.9.2024 21:27

İLGİLİ HABERLER