Gündem
  • 14.11.2009 16:39

BAL: AÇILIM MUHALEFETE SALDIRIDAN ÖTEYE GEÇMEDİ

ADANA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, TBMM'de demokrasi açılımıyla ilgili dün gerçekleştirilen oturumun, ''laf olsun diye'' gerçekleştiğini savunarak, ''Bu açılım, başbakanın ifadesi ve konuşması çerçevesinde diğer muhalefet partilerine ve MHP'ye saldırıdan öteye geçmemiştir'' dedi.
Bal, demokratik açılım oturumunda MHP'nin ortaya koyduğu iddiaların, Başbakan ve İçişleri Bakanı tarafından yanıtlanmadığını, açılımla ilgili düzgün bir açıklama getirilmediğini'' ileri sürdü.
AK Parti'nin bir mecburiyetin gereğini yerine getirdiğini savunan Bal, ''Açılım fos çıkmıştır. Laf olsun diye meclis toplanmıştır. Bilindiği gibi teslimiyetçi politikalarıyla ün yapmış AKP, Orta Doğu'da gelişen yeni duruma göre Türkiye'yi ziyaret eden ABD Başkanı Obama'nın mecliste yaptığı konuşma çerçevesinde böyle bir konuyu gündeme getirmiştir. ABD'nin Irak'taki politikalarına cevap verecek bir açılım, tartışılmaya başlanmıştır'' diye konuştu.
Bal, ''AKP'nin, MHP'nin baskıları sonucu açılımı meclis oturumuna taşıma kararı aldığını'' savunarak, ''Ancak, sayın Başbakan, milletin meclisinde, milletin gözü önünde tartışılması gereken konuyu gizlemiştir. Açılım adı altında her hangi bir söz söyleyememiştir'' görüşünü dile getirdi.
Başbakanın, açılım yerine muhalefet partileriyle uğraştığını öne süren Bal, şunları kaydetti:
''MHP'ye sataşarak, itham ve iftirada bulundu. Sayın Başbakan, MHP'yi şehit cenazelerinden nemalanan bir parti olarak itham etti. Bu açılım başbakanın ifadesi ve konuşması çerçevesinde diğer muhalefet partilerine ve MHP'ye saldırıdan öteye geçmemiştir. Netice itibarıyla vatandaşın fos olarak nitelendirdiği bir görüşme olmuştur.''
Bal, meselenin terör sorunu olduğunu belirterek, ''ABD'nin Irak'tan çekilme planı içinde PKK'ya artık gerek kalmamıştır. PKK, kendisini destekleyen dış güçler tarafından tasfiye edilecektir. Ancak bundan fırsat doğurarak Türkiye'de etnik kargaşayı, tartışmayı başlatmak için sıfır bedelli bir stratejik oyun oynanmaktadır.'' dedi.
AK Parti'nin sorunu Kürt meselesi olarak tanıdığını ifade eden Bal, şöyle konuştu:
''Bu süreç içinde tek cepheden bakıldığında Kürt sorunu olarak tanımlanan problem, milli kimlik varlığını tahrip edecek. Türkiye bu süreçte komşusunun kim olduğunu, hangi kökenden geldiğini araştıran, soruştan ilerde de bunu çatışmaya dönüştürecek sürecin içine girmiştir. Bu süreç Türkiye'nin geleceğini ciddi bir şekilde tehdit eden durumu ortaya koymaktadır. Habur ve Silopi'de 10 binlerce insanın etnik kökenleri tahrik edilerek, milli bütünlüğü tahrip eden gösteriler buradan kaynaklanmaktadır.
Bindik bir kayığa mevlam kayıra... Bu noktada MHP, Türk milletinin bekasını, milli bütünlüğünü korumak adına azim ve kararlıdır. Türkiye satında bunu her yerde dile getireceğiz.''
Bal, MHP'nin milli bütünlüğü sağlamak adına çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğini, ''bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat mitingleri'' ile milletin tamamına açılımdaki yanlışları iletmeye, milli kimlik kavramını tedavi etmeye çalışacaklarını kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:02

İLGİLİ HABERLER