Gündem
  • 30.1.2005 00:07

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞAHİN, İÇİŞLERİ BAKANI AKSU'YA SİTEM ETTİ

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü tarafından düzenlenen ''Sporda Şiddetin Önlenmesi'' paneline katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Başkalarından centilmenlik istiyorsak, önce kendimiz centilmence davranmalıyız'' dedi.
     Panelin öğleden sonraki bölümüne Türkiye Futbol Adamları Derneği Asbaşkanı Prof. Dr. Semih Başkan başkanlık yaparken, oturuma Şahin'in yanı sıra Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Alp konuşmacı olarak katıldı.
     Bakan Şahin, panelin liglerin ikinci yarısının hemen başlangıcında yapılıyor olmasını çok anlamlı bulduğunu ifade ederken, toplantıya davetli olduğu halde katılmayan Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı'yı eleştirdi.
    Kendisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katılması gereken önemli temel atma töreni olmasına rağmen, daha önce söz verdiği için panele katıldığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
     ''Sporda ve özelde de futbolda olumsuzluklar olmasın, bunu konuşuyoruz. (Futbolumuza birtakım virüsler bulaşıyor, bunlarla mücadele edelim, sporumuzu bunlardan temizleyelim. Şikeden, şaibeden futbolumuzu uzak tutalım) diye konuşuyoruz. Sayın UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, 'Toplam kalite için, şeffaflık ve güvenilir olmak esastır' dedi. Sayın Erzik'in dediği gibi, başkasına tavsiye ettiklerimizi önce kendimiz uygulamazsak, başkalarından bekleyemeyiz. Buna katılmamak mümkün değil. Levent Bıçakcı bey burada olmalıydı. Buraya gelmek için söz verdiyse, İsviçre programını erteleyip, buraya gelmeliydi. İçişleri Bakanımız Abdulkadir Aksu da eğer söz verdiyse burada olmalıydı. Ben kendisine abi derim, ancak bunu da söylemek zorundayım.
     Sözümüzün etkili olması için, kendimiz örnek davranışlarda olmalıyız. Başkalarından centilmenlik isterken, kendimiz centilmen olmalıyız. Bunun ilk basamağı ise bana göre verdiğiniz sözü tutmaktır. Başarılı olmak istiyorsak, üstlendiğimiz görevleri harfiyen yerine getirmek ve netice almak istiyorsak, ilkeli ve tutarlı olmak mecburiyetindeyiz. Burada kimseyi suçlamıyorum, sadece özeleştiride bulunuyorum. Ben de aynı şeyleri yaparsam, bana da söyleyin. İnsanlar kendi hatasını göremeyebilir.'' Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 10:59

İLGİLİ HABERLER