Gündem
  • 1.3.2012 00:10

Başkent'te kar esareti...

Ankara'yı 2 gündür esir alan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışından dolayı bazı yollar kapanırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi de, trafik akışını olumsuz etkileyebilecek yollarda karla mücadelesini sürdürüyor.
Öncelikle ana arterleri açan ekipler, daha sonra da ilçelerde ve köylerde kapanan yollara müdahale etmeye çalışıyor. Yoğun kar yağışından dolayı 2 gündür Gölbaşı'na kadar Konya Yolu'nda sıkıntılar yaşanırken, bugün de Gölbaşı çıkışından itibaren Konya yolu tıkandı. Yolda meydana gelen trafik kazalarından dolayı
trafik işleyemez hale gelirken, vatandaşlar da araçlarıyla birlikte yolun yeniden açılmasını bekliyor.
Karla mücadele noktasında İHA muhabirine çalışmalar hakkında bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Mustafa Yüksel, Ankara'nın 5 ana girişi olduğunu ve ana arterlerin tamamının 2 gündür açık olduğunu belirtti. "Çalışmalarımız 24 saat devam etmektedir" diyen Yüksel, sıkıntılı yollar arasında Mevlana Bulvarı yani eski adıyla Konya yolunun bulunduğunu söyledi. TIR'ların genellikle lastiklerinin dişsiz olmasından dolayı yokuş çıkarken yolda kaldıklarını belirten Yüksel, "Bu TIR'ları  trafik polislerinin bırakmaması gerekiyor. Bıraktığı zaman yokuşa geldiğinde bu tırlar kalıyor, yan yatıyor veya yan dönüyor. Ve yol kapanıyor" dedi.
Yolların genellikle vatandaşların aşınmış lastiklerle yola çıkmasından kaynaklandığını ifade eden Mustafa Yüksel, şunları kaydetti:
"Eski model araçlar ve lastikleri kabak tabir ettiğimiz eski lastiklerle yola çıkan araçlar, yollarımızı kapatmaktadır. Bu konuda Ankara Emniyeti'nden, Ankara Trafik Şube Müdürlüğü'nden bir yardım bekliyoruz. O tür araçları trafikten men etmelerini, en azından kar yağışı sırasında men etmelerini istirham ediyoruz."

4 ROTATİF ARAÇ ÇALIŞIYOR
Vatandaşlara, karlı günlerde toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri gerektiği çağrısında bulunan Yüksel, karla mücadelede etkin rol oynayan rotatif araçlar hakkında da bilgi verdi. Rotatif araçların yolda bulunan karı yolun 10 metre dışına attığını söyleyen Yüksel, "Bu araçlardan şuanda elimizde 4 tane var. Yeni aldık. Ankara'nın dört bir tarafında, karların çok yüksek olduğu, 1 metre, 2 metre olan yerlerde kullanıyoruz. Köy yollarında ve şehir dışındaki ana arterlerde kullanıyoruz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:51

İLGİLİ HABERLER