Gündem
  • 31.10.2013 13:18

Başörtülü ilk vekil TBMM'ye geldi!..

Milletvekili Dalbudak, Meclis yemekhanesinde AK Partili milletvekileriyle birlikteyken böyle fotoğraflandı.
 

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihi günlerinden birini daha yaşıyor. Daha önce Meclis çalışmalarına başörtüsü ile katılacaklarını açıklayan AK Partili milletvekilleri Meclis'e geliyor. İlk gelen isim ise Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak oldu.

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey Meclis çalışmalarına başörtüsüyle katılmak istediklerini açıklamışlardı.

Diğer isimlerin de ilerleyen saatlerde TBMM'ye gelmeleri bekleniyor.

ELİTAŞ: "BİZE SORDULAR"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dün yaptığı açıklamada, “Başörtüsüyle Meclis’e gelmelerinde sakınca olup olmadığını bize sordular, biz de grup olarak sakınca olmadığını kendilerine söyledik. Genel Kurul’da bizden yana bir gerginlik olmaz. Usul tartışması açılırsa yanıtını veririz" demişti.

MUHARREM İNCE: "AKP'NİN ELİNDEKİ MAĞDUR FLAMASINI ALACAĞIZ"

CHP'li bazı milletvekilleri ise AK Partili milletvekillerinin bu açıklamalarına tepki gösterdi. Dün de CHP grubu konuyu görüşmek üzere TBMM'de basına kapalı toplandı. Toplantının ardından CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce açıklama yaparak, "Seçim öncesinde, AKP'nin elindeki bu yalancı, mağdur flamasını onların elinden alacağız. Bu konuda Genel Başkan Yardımcımız Sayın Şafak Pavey, zamanı gelince Genel Kurul'da konuşma yapacak" demişti.

BİNNAZ TOPRAK: "MERVE KAVAKÇI'NIN KARŞILAŞTIĞI BİR TEPKİ OLMAYACAK"

Özel bir televizyon kanalına konuyu değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak ise "Parti olarak bir tavrımız yok. Yarın başörtülü milletvekillerine büyük bir tepki gösterilmeyecek. Bazı arkadaşlar konuşma yapabilir. Merve Kavakçı'nın karşılaştığı gibi bir tepki olmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

DAHA ÖNCE MERVE KAVAKÇI GELMİŞTİ

18 Nisan 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nin adayı Merve Kavakçı İstanbul'dan, MHP'nin adayı Nesrin Ünal ise Antalya'dan milletvekili seçilmişti. Kavakçı, yemin etmek üzere TBMM'ye geldiğinde, özellikle DSP'li milletvekillerinin tepkisiyle karşılanmış, dönemin DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, kürsüye çıkarak sert bir konuşma yapmış ve "Bu kadına haddini bildirin" demişti. Tepkiler üzerine Meclis'e başörtüsüyle gelen ilk milletvekili olan Merve Kavakçı milletvekili yemini edemeyerek Meclis'ten ayrılmıştı.

MHP'li Nesrin Ünal ise başını açarak yemin etmiş ve Meclis çalışmalarına da bu şekilde katılmıştı.

Bu, kabul olmuş dualardır"

TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başörtülü olarak katılan milletvekillerinden AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak'ın eşi Sefa Dalbudak, "Bu, kabul olmuş dualardır" dedi.

Diş hekimi Sefa Dalbudak, eşinin Meclis Genel Kuruluna başörtüsüyle girmesini ve ardından yaşanan gelişmeleri muayenehanesindeki çalışanlar ve hastalarla televizyondan izledi.

Telefonla arayanların tebriklerini kabul eden Dalbudak, gazetecilere çok duygulandığı için konuşamayacağını ifade ederek, "Bu, kabul olmuş dualardır" dedi.

Nurcan Dalbudak ile AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, TBMM Genel Kurul çalışmalarında başörtülü olarak yer alıyorlar.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER