Gündem
  • 31.10.2013 13:39

CHP'de Sarıgül bombası patladı!..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Mustafa Sarıgül'ü ziyaret etti. Ziyaret sonrasında yapılan basın açıklamasında konuşan Adana Keskin, "Yıldız gibi parlayan Sarıgül'ün yuvasına, CHP'ye dönme kararını kutluyoruz. Hoşgeldin Sarıgül" dedi.

CHP'den Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e ilk resmi ziyaret. Adnan Keskin ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile beraberindeki heyet Şişli Belediyesi'ne geldi. Basının yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Adnan Keskin, Sarıgül'ün resmi başvurusunu yaptığını açıkladı.

CHP heyeti ve Sarıgül şu dakikalarda başbaşa görüşme gerçekleştirdi. Toplantının ardından CHP heyeti ile Mustafa Sarıgül beklenen açıklmayı yaptı.

Adnan Keskin ve beraberindekileri beklerken kendisini desteklemeye gelen taraftarlarına, “Bugün burada olanlar tarihe tanıklık ediyor” diye seslendi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Rabbim izin verirse Adnan Keskin başkanımızla birlikte, Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanımızla birlikte yurttaşlarımızın yüzde yüzünü kucaklayacağız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü makamında ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 40 dakika süren ziyaretin ardından yapılan basın açıklamasında konuşan Sarıgül, şunları söyledi:

"Şişli'den İstanbulumuza, Türkiyemize şunu ifade etmek istiyorum; hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden yurttaşlarımızın yüzde 5'ini, 10'nu, 20'sini, 30'unu, 50'sini değil, Rabbim izin verirse Adnan Keskin başkanımızla birlikte, Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanımızla birlikte yurttaşlarımızın yüzde 100'ünü kucaklayacağız. Bu mübarek Cuma öncesi hayırlı bir gündeyiz. Hayırlı haberleri Türkiyemizin, dünyanın her noktasında 'demokrasi', 'barış' diyen, 'ötekisi olmayan bir anlayış' diyen, 'başı açık olan da kapalı olan da bizim' diyen, 'muharrem ayı da mübarek ramazan ayı da bizim' diyen bütün yurttaşlarıma şu müjdeyi veriyorum ki, bundan sonra inşallah bütün siyasi partilere oy veren yurttaşlarımızla birlikte İstanbul'da kin dönemi, nefret, kavga dönemi bitecek, barış, özgürlük, demokrasi inşallah başlayacak."

- "Bizler detaylarla, prosedürlerle ilgilenen siyasetçiler değiliz"

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da bugün bir iradenin tecelli ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün sıradan işlerin yapıldığı Türkiye siyasetinde, büyük bir buluşmanın, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı yolunda Mustafa Sarıgül'ün Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılmasının günüdür. Bizler detaylarla, prosedürlerle kimin kimi davet ettiğiyle kimin nereye gittiğiyle ilgilenen siyasetçiler değiliz. Biz Türkiye'nin çıkarları sözkonusu olduğu zaman elimizden gelen her türlü çabayı gösteren bir siyasi gelenekten geliyoruz. Önümüzdeki günlerde hep beraber daha önce ayrılmış olan bu yolu tekrar birleştirerek, hem İstanbul'da, hem Türkiye'de hep birlikte iktidara yürümek umuduyla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

Konuşmaların ardından el ele tutuşan Keskin, Sarıgül ve Salıcı, kendilerini alkışlayan gurubu selamladı.

Bu arada Sarıgül'e destek vermek için belediye önünde toplanan gruptan bazı kadınların fenalaştığı ve görevlilerce belediye binasına taşındığı görüldü.

KESKİN ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, adı CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü makamında ziyaret etti.

Sarıgül, Keskin ve Salıcıyı kapıda çiçeklerle karşıladı. Sarıgül, saat 11.30 sıralarında geldiği Şişli Belediyesi binası önünde karşılama için bekleyen kalabalığa "Bugün tarihi bir gün. Siz bugüne tanıklık ediyorsunuz. Lütfen basın mensuplarının önünü açalım ve çalışmalarına müsade edelim. Misafirlerimizi iyi bir şekilde karşılayalım" diyerek seslendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, saat 12.30 sıralarında belediye binası önüne geldi. Keskin ve Salıcı’ya çiçek takdim eden Sarıgül, konuklarıyla birlikte binaya girdi.

Sarıgül, daha sonra makamında CHP heyeti ile basına görüntü verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER