Gündem
  • 1.9.2024 11:05

Batı Şeria'da pusu.. 3 İsrail polisi öldürüldü

Filistin'de işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentine düzenlenen silahlı saldırıda 3 İsrail polisi öldü.

İsrail ordusu, polis ve sağlık görevlileri, Pazar sabahı Batı Şeria'nın güneyindeki Filistin kenti Tarkumiye yakınlarında gerçekleşen silahlı saldırıda üç İsrail polisinin öldürüldüğünü bildirdi.

Filistinli silahlı saldırganlar, Batı Şeria ile İsrail arasındaki bir kontrol noktasının hemen doğusunda, İdna-Tarkumiye kavşağının yakınında, 35. Karayolu üzerinde bir polis aracına ateş açtı ve ardından olay yerinden kaçtı.

Magen David Adom ambulans servisi, 30'lu yaşlarda bir erkek, 30'lu yaşlarda bir kadın ve 50'li yaşlarda başka bir erkek olmak üzere kritik durumdaki üç yaralıya müdahale edildiğini bildirdi.

Saldırıda 3 İsrail polisi öldü.

MDA, 30'lu yaşlardaki erkek ve kadının olay yerinde hayatını kaybettiğini, 50 yaşındaki kişinin ise hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybettiğini bildirdi.

Silahlı saldırganların, yoldan geçen bir araçtan polis aracına ateş açtığı ve ardından yaya olarak olay yerinden kaçtığı tahmin ediliyor.

İsrail Polis Komiseri Danny Levy, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kurbanların Batı Şeria polisinin görev yaptığı bölgedeki memurlar olduğunu söyledi.

Yetkililerin isimleri henüz açıklanmadı.

Güncellenme Tarihi : 1.9.2024 11:15

İLGİLİ HABERLER