Gündem
  • 31.3.2011 15:09

BAYKAL: ADALETİN İÇİNDE GÜVE VAR

ÇAĞDAŞ YILDIRIM
ANTALYA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya Muratpaşa İlçesi Yenigün Halk Pazarı'nın açılışını yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in de katıldığı açılışta Baykal, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Semt pazarlarının hijyenik, tüketiciyle üreticiyi yüz yüze buluşturan alan olduğunu kaydeden Baykal, şöyle konuştu: "Dürüstlük anlayışı Antalya'nın çıkarının düşünüldüğü yerlerdir. Çıkar için yanlış yapmaz. Antalya'nın olumlu anlayışı, temel zihniyeti, unutmayınız sosyal demokratik görüşümüzden gelmektedir. Dünya görüşüdür. Bu belediyeler demokrasi anlayışını bildiği için Türkiye'de en iyi belediyeleri bizim arkadaşlardır. Sosyal demokrat bir vicdan, hizmet duygusuna halk saygısına sahip oldukları için başarılı olmuşlardır."

Türkiye'nin geleceği ile ilgili sıkıntıları olduğunu belirten Baykal, şunları söyledi: "Ekonomide sıkıntılar var. Gidişattan endişeleri ve üzüntüler yaşıyorsunuz. Siz de kaygı duyuyorsunuz. Demokrasinin geleceği tartışma içerisinde. Adalet, hukuk çok ciddi şekilde çürümeye başladı. Adaletin içinde güve var. Hukukun içine güve girdi. Bunun sonuçları nedeniyle her yere girdi. Türkiye bir kırılma nokrasına doğru gidiyor. Türkiye'ye yakışan gidiş bu değil. Düzelmesi lazım. Bir yeni açılımın gerçekleşmesi lazım."

Baykal, daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne giderek Başkan Akaydın'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 18:58

İLGİLİ HABERLER