Spor
  • 3.7.2024 09:41

BBC Mert'in kurtarışını öve öve bitiremedi.. Oğlum Merto nasıl çıkardın lan..

Yine maçı stadyumda takip eden Nick Ames’in maç yazısı ise Mert Günok’un “mucizevi” kurtarışı ile başlıyor:

Mert Günoktan kritik kurtarışlar Şaşkınlığını gizleyemedi: Oğlum Merto, nasıl çıkardın

“Maçın tamamı epik nitelikte bir kalitede geçti ve Türk futbol tarihine geçecek bir an sonucu belirledi.

“Türkiye, stadyumdaki dumana, ağır yağmura, sağır edici ıslığa ve arka arkaya gelen Avusturya ataklarına karşı üstünlüğünü korumaya çalışıyordu. Alexander Prass, daha çok umutla, içeriye doğru derin bir top havalandırdı. Top Christoph Baumgartner’ın yönüne ilerliyordu ki o da kendisini tutan oyuncudan kurtuldu ve Leipzig gökyüzüne yükseldi. Heyecan fırtınası için set hazırdı. Kafa vuruşunda yanlış olan az şey vardı; topu yere vurdu ve sekerek hızla havalandı. Mert Günok’un nasıl olup da bu topu çeldiği bir bilinmezliğin konusuydu. Artık kutlamalar başlayabilirdi.”

Mert Günoktan kritik kurtarışlar Şaşkınlığını gizleyemedi: Oğlum Merto, nasıl çıkardın

'AVRUPA FUTBOL TARİHİNİN EN İYİLERİNDEN BİRİ'
BBC Spor’dan Chris Bevan da Mert Günok’un kurtarışını öne çıkarıyor ve “Gordon Banks'in 1970 Dünya Kupası'nda Pele’nin vuruşunu çelmesi 'yüzyılın kurtarışı' olarak anılıyor. Yoksa ona denk bir kurtarış mı gördük?” diyerek yazısına başlıyor.

Ada medyasında yapılan yorumlarda Mert Günok ile Gordon Banks çokça karşılaştırıldı.

Maçı anlatan BBC Radyo 5’ten Matthew Upson da “Bu bir Gordon Banks anı. İnanılmaz” ifadelerini kullandı.

Eski bir profesyonel futbolcu olan Chris Sutton da Günok’un kurtarışı için “Avrupa futbol tarihinin en iyilerinden biri” dedi.

The Times’taki maç yazısında ise Türkiye’nin açık oyunun Avusturya maçı öncesi de büyük beğeni topladığı ancak bu maçta oyunlarının farklı bir yönünü gösterdikleri vurgulandı:

“Sabırla, disiplinle ve cesaretle defans yaptılar. 66. dakikada yedek oyuncu Michael Gregoritsch'in kornerden attığı gole rağmen Türkiye disiplini bozmadı.”

SON ANLARDA DA SAHNEYE ÇIKTI

Avusturya, 66. dakikada farkı 1'e indirmesinin ardından kalemizde tehlike yaratmaya başladı. Ancak Mert Günok Avusturya'ya adeta duvar ördü.

Maçın son dakikalarında tecrübeli kaleci Baumgartner'in yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunu muhteşem bir şekilde kurtardı ve gole izin vermedi.

 

Mert Günoktan kritik kurtarışlar Şaşkınlığını gizleyemedi: Oğlum Merto, nasıl çıkardın

 

'İLAHİ MÜDAHALE'

Mert Günok'un kurtarışı Azerbaycan'da da gündem oldu. Maçı canlı yayınlayan Azerbaycan kanalında spiker şaşkınlığını gizleyemedi ve 'İnanılmaz refleks, ilahi müdahale!' ifadelerini kullandı.

MERİH DEMİRAL: NASIL ÇIKARDIN?

Mert Günok'un yaptığı kurtarış, Ay-Yıldızlı oyuncularımızı da fazlasıyla şaşkına çevirdi. Merih Demiral da Mert Günok'un kurtartışına inanamadı ve son düdükle birlikte hemen takım arkadaşının yanına gitti.

Avrupa basını Milli Takımın Avusturya zaferini konuştu: Merih Demiral bir başyapıtsa, Mert Günok da bir sanatçı

O pozisyonla ilgili olarak Mert Günok'la konuşan Merih Demiral "Oğlum Merto, nasıl çıkardın? Allah çarpsın…" ifadelerini kullandı.

'AHTAPOT MUSUN ÖRÜMCEK MİSİN?'

Öte yandan Mert'in kurtarışı sonrası canlı yayında spiker 'Ahtapot musun, örümcek misin? Harikasın Mert' sözleri gündem oldu.

'KONUŞMAKTA ZORLANIYORUM'

Milli futbolcu Mert Günok, Avusturya maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Çok güzel bir galibiyet olduğunu belirten Mert Günok, "Konuşmakta zorlanabilirim. Çok güzel bir galibiyet oldu. Duasını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Turnuvada sonuna kadar gitmek istediklerini dile getiren Mert Günok, "Daha yolumuz uzun. İnşallah sonuna kadar gideceğiz. Bu galibiyet bizi moral olarak üst seviyeye çekti. İnşallah devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mert Günok'un son dakikada yaptığı kurtarış hakkında Merih Demiral, "Mert abi muhteşem top çıkardı. Bütün arkadaşlarıma helal olsun" diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 3.7.2024 09:47

İLGİLİ HABERLER