Medya
  • 27.1.2022 22:37

beIN Sports'un teklif ettiği rakam kulüplerde paniğe neden oldu

beIN Sports'tan Süper Lig kulüplerine şok!

Süper Lig'in yayıncısı BeIN Sports, kulüplere yapılan yıllık ödemeyi 220 milyon dolardan 150 milyon dolara düşürmek istiyor. Karar, kulüplere iletildi. Kulüpler rakamı duyunca büyük şok yaşadı.

Süper Lig'in yeni yayın ihalesi için geri sayıma geçildi. Mali açıdan zor bir dönem geçiren Süper Lig kulüpleri, yeni yayın ihalesi öncesi henüz istediği teklifi alamadı. Mevcut yayıncı kuruluş BeIN Sports, kulüplere kötü haberi verdi.

Habertürk'ten Ayhan Şensoy'un haberine göre; Süper Lig'in yayıncı kuruluşu BeIN Sports, yıllık 150 milyon dolar teklif etmeyi düşündüğünü kulüplere iletti. 2017 yılında yıllık 500 milyon dolardan başlayan yayın geliri 5 yılda yarı fiyatına düşerken, şu an yıllık 220 milyon dolar kazanan kulüpler, bu rakama isyan etti.

Kulüpler Birliği'nin ise gelir kaybına uğramamak adına yeni bir yöntem üzerine çalıştığı, paketleri ayrı ayrı satmak istediği öğrenildi. Bu kapsamda naklen maç yayını, uluslararası pazarlama ve dijital yayın paketleri üzerinde duruluyor.

Kulüpler Birliği yeni yayın ihalesinden yıllık 350 milyon dolar gelir hedefliyor.

ALTERNATİF ŞİRKETLER GİREBİLİR

beIN SPORTS ile henüz anlaşma sağlanamamışken, TRT, SARAN GROUP, Acunmedya gibi şirketlerin de ihaleye girebileceği belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 27.1.2022 22:39

İLGİLİ HABERLER