Dünya
  • 19.4.2006 11:00

BOLİVYALI 3 BAKAN REHİN ALINDI

ANKARA - Bolivyalı 3 bakan, Brezilya sınırı yakınındaki bir köyün sakinleri ve yerel yetkililer tarafından rehin alındı.
     Hükümetten yapılan açıklamada, ''sınırın 50 kilometre yakınında yabancıların yatırım yapmasının yasalara aykırı olduğunu'' anlatmak için Puerto Suarez'e giden Bolivyalı bakanların, Brezilyalıların çelik fabrikası projesine destek veren köylüler tarafından rehin alındığı belirtildi.
     Savunma Bakanı Walker San Miguel, rehin alınanların Planlama Bakanı Carlos Villegas, Ekonomik Kalkınma Bakanı Celinda Sosa ve Madencilik Bakanı Walter Villarroel olduğunu belirtti.
     Herhangi bir şiddet olayı çıkmadığını söyleyen bakan, polisin sorunu çözmesini beklediklerini kaydetti.

BOLİVYA'DA REHİN ALINAN BAKANLAR KURTARILDI

Bolivya'nın Puerto Suarez şehrinde rehin alınan 3 bakan, askeri operasyonla kurtarıldı.
Hükümet Sözcüsü Wilfredo Chavez, bakanların kurtarıldığını ve güvenli bir yere götürüldüğünü söyledi. Chavez konu hakkında daha fazla açıklama yapmadı.
Rehin tutulan bakanların, Planlama ve Kalkınma Bakanı Carlos Villegas, Ekonomik Kalkınma Bakanı Celinda Sosa ve Madencilik Bakanı Walter Villarroel olduğu kaydedildi.
Savunma Bakanı Walker San Miguel, bakanların şehir sakinleri tarafından Brezilya'nın EBX şirketinin madencilikle ilgili bir projesine, hükümetin çevresel açıdan onay vermesi talebiyle rehin alındığını açıklamıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:35

İLGİLİ HABERLER