Spor
  • 22.5.2008 00:27

BURSASPOR "BEYAZ SAYFA" AÇIYOR

Taraftara yeni sezonda yepyeni bir Bursaspor izlettireceklerini belirten Yazıcı, "Altyapıdan gelen oyuncuların ağırlıkta olduğu, kaliteli yabancılarla ve yerli oyuncularla takviye edilmiş savaşan bir takım oluşturmak için yoğun bir çaba içindeyiz" dedi.
Bursa Atatürk Stadı'nın zemini üzerinde 8 yönetim kurulu üyesiyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Yazıcı, göreve geldikleri günden bu yana yaşadıklarını anlattı. Bursaspor'u hem mali hem idari açıdan zor durumda olan bir kulüp olarak devraldıklarını, takımın da göreve geldikleri dönemde puan sıralamasında düşme hattında olduğunu hatırlatan Başkan Yazıcı, "Göreve gelir gelmez Teknik Direktör Bülent Korkmaz ile yollarımızı ayırarak, yerine Samet Aybaba'yı getirdik. Bir kişinin geçmişte bir
takımda oynaması nedeniyle bu kadar ağır bir şekilde protesto edilmesini hala anlayabilmiş değilim" dedi.
Yönetim olarak teknik heyetin arkasında olduklarını söyleyen Yazıcı, önümüzdeki sezonda gençlere fırsat vereceklerini kaydetti. Transferde alınan oyuncularla ilgili ağır bir şekilde eleştirildiğini dile getiren Yazıcı, "Ben de ara transferin doğru transfer olmadığını düşünüyorum. İmkan olsa da sezon başında aldığınız oyuncularla devam etseniz" diye konuştu.
Takımın durumu nedeniyle ara transferde ülkelerinin milli takımlarında oynayan futbolcuları kadroya kattıklarını, ancak istenilen verimi alamadıklarını vurgulayan Yazıcı, bu sezon özellikle yabancı oyuncu transferinde hata yapmamak için çok dikkatli olduklarını belirtti. Bursaspor'un bu sezon Türkiye Kupası'nda üst sıralarda oynamayı, ligde de ilk 5 arasında yer almayı hedefleyeceğini dile getiren Yazıcı, bunun için gerekli çalışmaların sürdüğünü söyledi. Transfer konusunda hata yapmamaya çalışacaklarını
ifade eden Yazıcı, "Bursaspor'da forma giymiş birçok isme yerli ve yabancı oyuncu izlemeleri konusunda görev verdik. Hocamız Samet Aybaba, daha önce izlenen oyuncuları bir kez daha izlemek için Brezilya'ya gitti. Oradan başka ülkelere de geçebilir. Amacımız kadroda ciddi bir revizyona gitmek. Yabancıların istisna olabilir, ama tamamını gönderiyoruz. Yerlerine yeni ve kaliteli oyuncular alacağız. Yeni sezonda taraftarlarımıza yepyeni bir Bursaspor izlettireceğiz. Altyapıdan gelen oyuncuların ağırlıkta
olduğu, kaliteli yabancılarla ve yerli oyuncularla takviye edilmiş savaşan bir takım oluşturmak için yoğun bir çaba içindeyiz. Bunu Galatasaray bu sene başardı ve şampiyon oldu. Bursaspor niye başarmasın" şeklinde konuştu.
İç transferle ilgili bir soruya Başkan Yazıcı, "Ömer Erdoğan ile anlaştık. Ömer Erdoğan, geçen sene aldığının altına bir rakama 2 yıllık imza attı. Ben kaptan Egemen Korkmaz ile göreve geldikten bir ay sonra görüştüm. O zaman anlaşamamıştık. Yine kendisine kulübün şartları doğrultusunda bir teklif ilettik. Bu akşama kadar yanıt verecekti ama vermedi. Ben Egemen'in teklifimizi kabul edeceğini düşünüyordum" şeklinde cevap verdi.
"Beşiktaş ile Bursaspor camialarının arasındaki gerginliğin azaltılması yönünde bir çalışmanız olacak mı?" sorusuna da Yazıcı, "Bu konuda Bursaspor'un bir kırgınlığı var. Biz Beşiktaş'tan dostluk eli bekliyorduk, ama gelmedi. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, iki kulüp arasındaki husumetin sona ermesi yönünde bir çalışma içinde olacağını söyledi. Ben de bunun bitmesini isterim, ama bu konuda sadece bizim istememiz bir sonuç vermez" cevabını verdi.
Yeni stat yapılmasıyla ilgili soru üzerine ise Yazıcı, "Bursasporlu taraftarların ve camianın yüzde 80 veya 90'lık bölümü stadın mevcut yere yapılmasını istiyor. Bu çerçevede stat mevcut yerine yapılacak. Fenerbahçe'nin yaptığı gibi parça parça yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili gerekli kaynaklar var, ama bunu ben açıklamak istemiyorum. En kısa sürede çalışmalar başlayacak" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:01

İLGİLİ HABERLER