Gündem
  • 8.10.2024 15:42

Büyük şüphe.. Garipoğlu'nun mezarından çıkarılan kemikler bir yakın akrabaya mı ait

 Cem Garipoğlu ile ilgili gizem çözüldü! Münevver Karabulut’un babası SABAH’a konuştu: İtiraz edeceğiz!
Türkiye nefesini tuttu Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan kemiklerin DNA sonucuna kilitlendi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede kemiklerin Lise öğrencisi Münevver Karabulut'u canice katleden ve tutuklu bulunduğu cezaevinde 2014 yılında intihar eden Garipoğlu'na ait olduğu belirlendi. Hazırlanan raporda kemiklerden alınan DNA örneğinin Garipoğlu'nun anne ve babasıyla birebir uyumlu olduğu bilgisine yer verildi. SABAH'a konuşan baba Süreyya Karabulut ise rapora itiraz edeceklerini söyledi: Kızımın kanının yerde kalmaması için sonuna kadar mücadele edeceğim

Lise öğrencisi Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki Adli Tıp incelemesi tamamlandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerden alınan DNA'nın Cem Garipoğlu'nun anne ve babasıyla doğrudan uyumlu olduğunu açıkladı. Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut SABAH'a konuştu.

SON DAKİKA… Cem Garipoğlu ile ilgili gizem çözüldü! Münevver Karabulut’un babası SABAH’a konuştu: İtiraz edeceğiz!

Henüz adli tıp raporunun içeriğinin dosyaya girmediği için raporu inceleyemediklerini vurgulayan Karabulut, "Avukatım Rezan beye, adli tıp nezdinde rapora itiraz edilmesini ve üniversitelerden ve adli tıp enstitülerinden yeniden rapor alınmasını talep ettim. Aynı zamanda bu caniye ait olduğu iddia edilen kemiklerden, kemik yaşı tespitini talep etmesini de rica ettim.

SON DAKİKA… Cem Garipoğlu ile ilgili gizem çözüldü! Münevver Karabulut’un babası SABAH’a konuştu: İtiraz edeceğiz!

Yine mezarın içerisinde bulunan poşette DNA ve parmak izi incelemesi ile ilgili talepte bulunduk. İtiraz haklarımı kullanıp, kızımın kanının yerde kalmaması için sonuna kadar mücadele edeceğim" diye konuştu.

"RAPOR HENÜZ SAVCILIĞA ULAŞMADI"

Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporla ilgili SABAH'a özel açıklamalarda bulundu. Raporun tamamının henüz UYAP'a yüklenmediğini aktaran Epözdemir, raporun fiziken de soruşturmanın yürütüldüğü Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşmadığını aktardı.

Epözdemir, "Raporun içeriğini etraflıca inceleme fırsatı bulamadık. Arkadaşlarımız halen Silivri Adliyesi'nde bekliyor. Raporu tebliğ almak için. Rapora etraflıca bilimsel, akademik ve hukuki perspektifte inceledikten sonra hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsiz olduğuna kanaat getirirsek rapora itiraz edeceğiz. Bu konuda takdir hakkı şüphesiz müvekkillerimizdir" diye konuştu.

"KEMİK YAŞI DA TESPİT EDİLSİN" TALEBİ

Karabulut ailesine rapor içeriğiyle ilgili ilk sonucu aktardığını belirten Epözdemir, "An itibariyle Süreyya Karabulut, rapora itiraz edilmesi, kemik yaşı tespitinin de talep edilmesine dair bir talebi söz konusu oldu. Rapor içeriği eğer bilimsel ve hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsizse burada Adli Tıp İhtisas Dairelerinin raporlarına karşı, İhtisas Kurullarına, İhtisas Kurullarına karşı da Adli Tıp üst kurumları nezdinde itiraz edebilmek mümkün.

Güncellenme Tarihi : 8.10.2024 16:12

İLGİLİ HABERLER