Yaşam
  • 22.11.2006 13:13

BÜYÜKELÇİ EŞLERİ PODYUMA ÇIKTI!..

Büyükelçi eşleri, Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği burslu öğrencileri yararına podyuma çıkarak takı ve şapka tanıttı.
      Defilede, Olgunlaştırma Enstitüsü tarafından hazırlanan Osmanlı giysilerinin tanıtımı da mankenler tarafından yapıldı.
      Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneğinin düzenlediği ve Rusya Federasyonu Ankara sefiresi Margarita Stegniy’in ev sahipliğini yaptığı defilenin ilk bölümünde podyuma  çıkan Rusya, Yunanistan, Polonya ve Moldova’nın Ankara büyükelçileri eşleri, özel firmalara ait şapka ve mücevherleri tanıttı.
      Podyumda yürüyen Rusya sefiresi Margarita Stegniy, Polonya sefiresi Edyta Michalska, Moldovya sefiresi Barbulat Victoria ve Yunanistan sefiresi Athina Yennimata Kritiku, zaman zaman şapkaları izleyenlere takarak onları da defileye dahil etti.

     Sefirelerin ardından Devlet Opera ve Balesi sanatçıları şapka ve takıları dans gösterisi eşliğinde tanıtmaya devam etti. Defilede son olarak Olgunlaştırma Enstitüsü çalışanları ve öğrencilerinin hazırladığı Osmanlı giysileri koleksiyonu mankenler tarafından tanıtıldı. Koleksiyonda en çok ilgi gören parça olan Türk bayrağı desenli kırmızı renk elbise, izleyenlerce uzun süre alkışlandı.
      Etkinliğin yaklaşık 200 konuğu arasında dernek üyeleri, diplomat ve misyon görevlisi eşlerinin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in eşi Mehtap Güler ve Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in eşi Perihan Tüzmen de yer aldı.
      Defileden elde edilen gelir Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneğinin lise ve üniversite seviyesindeki burslu öğrencilere verilecek.
      Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik Başkent Sanatçıları, defileden önce misafirlere bir klasik müzik dinletisi sundu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:02

İLGİLİ HABERLER