Gündem
  • 2.5.2007 12:55

CEMİL ÇİÇEK : MECLİS FAALİYETLERİ HİÇBİR ŞEKİLDE DURDURULAMAZ

MÜGE TUTCALI
ANKARA  - Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanlığı seçim turları tamamlandıktan sonra Meclis'in yasama faaliyetinde bulunamayacağı, bu nedenle Anayasa değişikliğinin gerçekleştirilemeyeceği konusundaki görüşlerin hatırlatılması üzerine, "Meclis faaliyetleri hiçbir şekilde durdurulamaz. Yenisi seçilinceye kadar eski Meclis görevindedir" dedi.


Adalet Bakanı Çiçek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na seçilen yeni Yargıtay ve Danıştay üyelerinin mazbata törenine katıldı. Tören öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çilek, Cumhurbaşkanlığı seçim turları tamamlandıktan sonra Meclis'in yasama faaliyetinde bulunamayacağı, bu nedenle Anayasa değişikliğinin fiilen ve hukuken gerçekleştirilemeyeceği görüşünün hatırlatılması üzerine şunları söyledi:


"Sayın Meclis Başkanı bu konularda bir açıklama yaptı. Anayasa'nın 77. maddesi açıktır. Meclis faaliyetleri hiçbir şekilde durdurulamaz. Meclis tatile çıkar, zaman zaman ara verilir ama her halükarda yenisi seçilinceye kadar eski Meclis görevindedir.Diyelim ki bir sıkıyönetim ilanı olsa, bir olağanüstü hal kararı alılnacak olsa, savaş ilanına karar verecek olsa bunların hepsi Meclis'in yapacağı çalışmalardır. İnşallah ihtiyaç olmaz, misal kabilinden söylüyorum. O zaman bu söylediğiniz gerekçelerle bunu bağdaştırmak mümkün değil. Yenisi seçilinceye kadar eskisi tüm yetkilerini kullanır ve faaliyetlerine devam eder". Cumhurbaşkanının görev süresinin 16 Mayıs'ta biteceğinin ve vekaleti kimin yapacağının sorulması üzerine Çiçek, önemli olanın seçimlerin biran önce yapılması olduğunu belirtti. Çiçek, "Bu ve benzeri sorularla Türkiye'nin kaybedeceği vakit yok. Kim bu işlerden sorumlu olacaksa vatandaş bunu belirlesin. Gelsin görevinin başında, ülkesinin meselesini görsün, bizim öncelikli konumuz şuan seçimlerin biran önce yapılmasıdır" dedi.


Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun, Eylül'den önce bir seçimi kabul etmeyecekleri açıklamasının hatırlatması üzerine Çiçek, "Bir iki ay içinde bu karar alınabilir dendi. Şimdi kimse şu veya bu şekilde bir mazeret bulmasın" diye konuştu. Çiçek, seçim tarihine ilişkin olarak YSK'nın bugün kararını bildireceğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:35

İLGİLİ HABERLER