Gündem
  • 27.9.2023 11:49

CHP'li ihbar etti.. Kılıçdaroğlu FETÖ'cüleri aday gösterecek

Vatanseverler Hareketi’nden Aksoy: CHP, FETÖ’cüleri aday gösterecek

FETÖ soruşturmalarında adı geçen eski Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in CHP'ye dönmesi üzerine Menemen Belediye Başkanlığı görevinden hukusuzca uzaklaştırılan Serdar Aksoy, "Anlaşıldığı kadarıyla son seçimlerde FETÖ’cüleri aday gösteren CHP genel merkezi belediye başkanlığı seçimlerinde de FETÖ’cüleri aday gösterecek." dedi.

Menemen Belediye Başkanlığı görevinden hukuksuzca uzaklaştırılan Cumhuriyetçi Vatanseverler Hareketi’nden Serdar Aksoy, eski Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in CHP’ye dönmesi üzerine bir açıklama yayımladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden CHP genel merkezinden fotoğraf paylaşarak açıklama yapan Şahin, “Böylesi kutsal bir günde CHP Parti Meclisi’nde alınan karar ile yuvaya dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu kararda emeği geçen başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Parti Meclis Üyelerimize, MYK üyelerimize, partili yoldaşlarımıza, dostlarımıza ve Menemenli hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Karar partimize ve ilçemize hayırlı olsun. Mevzu Menemen ise gerisi teferruat” ifadelerini kullandı.

AKSOY’DAN AÇIKLAMA

Bu gelişme üzerine açıklama yapan Serdar Aksoy, Şahin’in CHP’den ihraç edilmediğini, “FETÖ dosyasında adı geçtiği için partiden ihraç edildiğini” söyledi.

Aksoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Menemen eski belediye başkanının tekrar CHP’ye alındığı ile ilgili haberler gündeme düştü. Haberde ilgili şahsın yani Menemen eski belediye başkanının genel merkez aleyhine açıklamalar yapması nedeniyle partiden ihraç edildiği yazmakta. Bu bilgi yanlıştır.
Menemen eski belediye başkanının adı FETÖ dosyasında adı geçtiği için partiden ihraç edilmiştir. YDK başkanı UĞUR BAYRAKTUTAN da bizzat bunun şahididir. Anlaşıldığı kadarıyla son seçimlerde FETÖ’cüleri aday gösteren CHP genel merkezi belediye başkanlığı seçimlerinde de FETÖ’cüleri aday gösterecek. Hodri meydan.”

ŞAHİN’DEN YANIT

Aksoy’un bu sözleri üzerine açıklama yapan Şahin, iddiayı yargıya taşıyacağını açıkladı. Gazeteyenigün.com’a konuşan Şahin, Aksoy’un ifadelerini yargıya taşıyacağını söyleyerek, “Ben iftiralara boyun eğecek bir adam değilim. Konuyu kısa zamanda yargıya taşıyacağım” dedi.

Güncellenme Tarihi : 27.9.2023 11:56

İLGİLİ HABERLER