Gündem
  • 11.10.2024 09:42

Denizin ortasında soğutucuya sarılmış bir adam bulundu

ABD Sahil Güvenlik hava mürettebatı, Milton Kasırgası'ndan sonra Florida kıyılarından 48 km (30 mil) açıkta bir soğutucuya tutunan bir adamı kurtardı. Sahil Güvenlik'e göre, adam Çarşamba günkü olayda bir dalgıç tarafından güvenliğe alındı ​​ve daha sonra tedavi için Tampa Genel Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Milton Kasırgası o gece Florida'nın batı kıyılarına 193 km/s (120 mil/saat) hıza ulaşan rüzgarlarla Kategori 3 kasırgası olarak çarptı. Milton hala tehlikeli olsa da, başlangıçta tahmin edilen Kategori 5 fırtınasından daha az şiddetliydi.

ABD Sahil Güvenlik'inin haberine göre, Pazartesi günü öğle saatlerinde, Kaptan Dave adlı bir balıkçı teknesinin kaptanı, Sahil Güvenlik St. Petersburg Sektörü nöbetçilerine, kendisinin ve bir mürettebat üyesinin Körfez Kıyısı boyunca, Florida'nın St. Petersburg kenti yakınlarındaki John's Pass'tan yaklaşık 20 mil açıkta sakat kaldığını  bildirdi .

Açıklamada, Sahil Güvenlik kurtarma botu ekibi ve kurtarma helikopteri ekibinin iki kişiye yardım etmek için geldiği ve kişilerin iyi durumda Clearwater Hava Üssü'ne kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Gemi sürüklenerek bırakıldı ve kurtarma düzenlemeleri yapılacaktı" ifadeleri yer aldı.

Çarşamba günü öğleden sonra teknenin sahibi Sahil Güvenliğe, kaptanın saat 03.00 civarında teknede onarım yapmak için dışarı çıktığını ve henüz giriş yapmadığını bildirdi.

Sahil Güvenlik'in açıklamasına göre, "Görevliler, dümenin bir halatla karıştığını ve limana geri dönerken dümenin devre dışı kaldığını bildiren kaptanla telsiz bağlantısı kurabildiler."

Bildiride, "O sırada hava 6-8 fit deniz suyu sıcaklığındaydı ve rüzgarlar yaklaşık 30 mil/saat hızındaydı ancak (Milton) yaklaştıkça hızla kötüleşti" ifadeleri yer aldı.

Sahil Güvenlik, kaptana can yeleği giymesi ve geminin acil durum pozisyonunda kalması talimatını verdi.

Açıklamada, "Nöbetçiler Çarşamba akşamı saat 18.45 civarında iletişimi kaybettiler" denildi.

Miami Sahil Güvenlik Hava İstasyonu helikopteri Perşembe günü sabah 5:30'da ET'de havalandı. Kaptan, Longboat Key'den yaklaşık 30 mil uzakta öğleden sonra 1:30'da bir soğutucuya sarılmış ve can yeleği giymiş halde kurtarıldı. Tampa Genel Hastanesi'ne uçuruldu.

St. Petersburg Sektörü Komuta Merkezi Şefi Yarbay Dana Grady, "Bu adam, en deneyimli denizci için bile kabus gibi bir senaryoda hayatta kalmayı başardı" dedi.

"Kasırga koşullarının ciddiyetini anlamak için, gece boyunca da dahil olmak üzere uzun bir süre boyunca yaklaşık 75-90 mil hızında rüzgarlar, 20-25 fitlik denizler yaşadığını tahmin ediyoruz," dedi Grady. "Can yeleği, acil durum pozisyonunu gösteren konum belirleyici işaret fişeği ve bir soğutucu sayesinde hayatta kaldı."

Güncellenme Tarihi : 11.10.2024 09:48

İLGİLİ HABERLER