Gündem
  • 11.10.2024 09:30

Hizbullah pusuya düşürdüğü İsrail Özel birliklerine büyük kayıplar verdirdi

ALBAWABA- Hizbullah, Lübnan sınırındaki Labouneh kasabası yakınlarında önemli bir askeri operasyon düzenlediğini duyurdu. Operasyonda, İsrail özel kuvvetlerine bağlı bir birlik de ağır kayıplar verdi. 

İsrail askerleri bir BM üssünün arkasından sızmıştı ancak Hizbullah güçleri tarafından durduruldular. Grup, İsrail birliğine saldırmak için uygun silahlar kullandı, iddiaya göre çok sayıda ölüme ve yaralanmaya neden oldu ve kalan askerleri sınır duvarının arkasına çekilmeye zorladı.

Hizbullah ayrıca güney Lübnan'dan Ras al-Naqoura bölgesini ve birkaç İsrail yerleşimini hedef alan bir roket salvosu fırlattı. Eş zamanlı bir saldırıda, intihar dronları "Yara" yerleşimindeki İsrail güçlerini vurdu. 

İsrail medyası da roket saldırılarının Kiryat Yam ve Kiryat Motzkin'deki üç noktada elektrik şebekesine zarar verdiğini doğruladı.

İsrail savaş uçaklarının misilleme olarak Cizzine, Sayda ve Beyrut'un güney banliyöleri üzerinde ses hızını aşması, bölgedeki gerginliği artırdı.

Lübnan Haber Ajansı'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, Bint Cubeyl kenti ile Şehin ve Ayta eş-Şaab kasabaları da dahil olmak üzere güney Lübnan'daki çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenledi. 

Bu saldırılar, bölgede İsrail güçleri ile Hizbullah arasında artan gerginlik ve devam eden askeri çatışmalar sırasında, Lübnan-İsrail sınırında düşmanlıkların tırmanmaya devam ettiği bir dönemde gerçekleşti.

Güncellenme Tarihi : 11.10.2024 10:34

İLGİLİ HABERLER