Asayiş
  • 30.11.2012 15:21

Doktor ve sağlık personeline hakarete hapis cezası

 Kumluca ilçesindeki devlet hastanesinde görevli doktor ve sağlık personeline hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan 3 kişi, 1.5'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.
            Bunun üzerine Alkan ve Şahin tarafından H.K, K.K ve T.F hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu kaydeden Taş, daha sonra Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame sonucunda sanıklar hakkında kamu davası açıldığını anlattı.
      Kumluca Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucunda Türk Ceza Kanununun çeşitli maddelerinden suçlu bulunan sanıkların 1.5'ar yıl hapis cezasına çarptırıldığını bildiren Taş, şunları kaydetti:
      ''H.K ve K.K'ya verilen hapis cezaları, her biri için ayrı ayrı olmak üzere 10 bin 500 lira adli para cezasına çevrilmiştir. Ayrıca ilgili kişiler hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verilmiştir. T.F'nin cezası ise daha önceki yargılamalarında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesi nedeniyle onaylanmıştır.''
      Taş, sağlık çalışanların güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonla çalışmasının gerçekleştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Hasta ve Çalışan Güvenliğinin Sağlanması Yönetmeliği'nin yayınlandığına dikkati çekerek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
      ''Yönetmelikte, 2. madde kapsamındaki tüm sağlık kurumlarında, hasta ve çalışan güvenliği için güvenli hizmet sunumu ve güvenli bir ortam sağlanmasına, sağlık kurumunda hasta ve çalışanlar için muhtemel risklerin giderilmesi için uygun yöntem ve tekniklerin belirlenmesinin sağlanmasına yönelik usul ve esaslara yer verilmiştir. Bakanlığın bu çalışmaları sonuç vermiş ve Kumluca Devlet Hastanesi acil servisinde, görevi başındayken hasta ve hasta yakınları tarafından, nöbetçi uzman hekim ve sağlık memurunun maruz kaldığı sözel şiddet, adli merciler tarafından değerlendirilerek uygulayan kişilere gerekli yaptırımlar uygulanmıştır.''
     
     AA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER