Asayiş
  • 28.3.2013 14:46

Dua okuyarak soydular

FATİH KEÇE
ADANA  -
Adana'da büyü ve nazar bozma bahanesiyle girdikleri evden 5 altın bilezik, bir çift küpe ile bir çeyrek altın çalmakla suçlanan 2'si kadın 4 sanığın yargılamasına başlandı.

Merkez Yüreğir ilçesi Selahattin Eyyübi Mahallesi'nde 10 Ocak 2013 günü meydana gelen olayda, iddiaya göre kendilerini boncuk satıcısı olarak tanıtan 2 kadın, Güldane K.'nın (47) evine su içme bahanesiyle girerek evdeki altınları çaldı. Bir süre sonra polis 2'si kadın 4 kişiyi yakalayarak adliyeye sevk etti. Zanlılar, tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. Haklarında 'dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 2 ile 7 yıl arasında hapis cezası istenen sanıklar, yargılandıkları 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamayı kabul etmedi. Müştekinin dua okumasını isteyerek altınları zorla verdiğini ileri süren sanık Türkan M., "Ev sahibi kadın, kızının çok hasta olduğunu söyleyerek dua okumamı istedi. Ben de bildiğim duaları okudum. Dua okurken elime bir bez parçası tutuşturdu. Önce almak istemedim ancak ısrar edince aldım. Eve döndüğümüzde bez parçasını açıp baktığımda içerisindeki altınları gördüm" dedi.
Sanık Seher A. da, "Evde başka kadınlar da var, onlara da satış yaparsınız diyerek kendisi bizi içeri davet etti. Sonra da Türkan'dan dua okumasını istedi" diyerek kendini savundu. Erkek sanıklar da suçsuz olduklarını söyledi.
Sanıklardan şikayetçi olduğunu belirten Güldane K. ise, "Boncuk istemediğimizi söyleyince su içme bahanesiyle eve girdiler. Sonra da sanıklardan Türkan kızımda nazar olduğunu ve bunu kaldırabileceğini iddia etti. Dua okudu. 'Bir de diğer odada okuyayım' dedi. Diğer odaya geçince de 'Bu evdeki altınları besmelesiz sakladığın için nazar değmiş. Altınları getir, onlara da okuyayım' dedi. Ben de inanıp teslim ettim. Bir şeyler okuyormuş gibi yaptıktan sonra içerisine altın koyduğumuz bohçayı bana vererek 'Akşama kadar açma, açarsan kocan ölür' dedi. Sonra da kızımla birlikte kendilerini yolcu etmemizi istedi" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, kadın sanıkların tutukluluklarının devamına, erkek sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:48

İLGİLİ HABERLER