Gündem
  • 27.8.2024 11:32

El Kassam, 23 İsrail askerini hedef alan pusuya ilişkin ayrıntıları yayınladı...

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, 26 Ağustos 2024 Pazartesi günü, savaşçılarının İsrail özel kuvvetlerine karşı gerçekleştirdiği özel bir operasyonun ayrıntılarını belgeleyen iki video klip yayınladı. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin kuzeydoğusunda ve bir diğeri de Tel Aviv'i "M90" füzesiyle hedef alacak.

Han Yunus operasyonunda, videoda İsrail askerlerinin saklandığı bir binanın iki RPG mermisi ile hedef alındığı ve bunun binanın tamamen yıkılmasına yol açtığı görülüyordu. 

Videodaki Kassam savaşçılarından birine göre, askerlerin beklenen geri çekilme yoluna patlayıcı yerleştirilerek pusu dikkatlice planlandı.
Kassam savaşçılarından biri, beyaz bir kağıt üzerinde pusu planını açıklayarak, hedeflenen binayı anlattı ve binanın içinde belirli bir odada konuşlanmış İsrail özel kuvvetlerinin yanı sıra 23 İsrail askerinin bulunduğu katı işaret etti.

 Qassami savaşçısı, pusunun ilk aşamasının, diyagramda iki merminin tam olarak nereye düştüğünü gösteren iki RPG mermisi ile binayı hedef almaktan ibaret olduğunu açıkladı.

Ayrıca, iki top mermisi ile bina hedef alındıktan sonra, askerler arasında en fazla sayıda can kaybının yaşanmasını sağlamak amacıyla, askerlerin beklenen geri çekilme yoluna bir patlayıcı yerleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Videodaki görüntülerde, askerler bölgeye yaklaştığı anda patlayıcının hazırlanıp tünelden belirlenen yere taşınması, ardından yerleştirilip uzaktan patlatılması süreci görülüyor. Video, hedeflenen binada iki mermi ve patlayıcı nedeniyle oluşan büyük hasarı gösteren sahnelerle son buluyor.

El Kassam düzenli olarak İsrail askeri araçlarını anti-zırh mermileriyle, İsrail ayak kuvvetlerini patlayıcı cihazlar ve anti-personel mermileriyle hedef alıyor; ayrıca işgal güçlerinin bulunduğu bölgelere başarılı araç pusuları, keskin nişancı operasyonları ve baskınlar gerçekleştiriyor.

Güncellenme Tarihi : 27.8.2024 11:40

İLGİLİ HABERLER