Gündem
  • 27.8.2024 11:43

İsrail içi askeri malzeme dolu 500'ncü Amerikan askeri ikmal uçağını teslim aldı

İsrail, 500'üncü Amerikan askeri ikmal uçağını teslim aldı Savaşın başından bu yana aldığı silah miktarını ortaya çıkardı!


26 Ağustos 2024 Pazartesi günü İsrail işgali, Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 500'üncü Amerikan askeri ikmal uçağının teslim alındığını duyurdu.

İsrail Savunma Bakanlığı, "Ortak hava taşımacılığı operasyonundaki 500'üncü uçak İsrail'e ulaştı" dedi. son savaşın patlak vermesi.”

Açıklamaya göre bu operasyon aynı zamanda Üretim ve Tedarik Müdürlüğüne bağlı Uluslararası Nakliye Birimi, İsrail Savunma Bakanlığı'nın ABD misyonu, İsrail Ordusu Planlama Müdürlüğü ve İsrail Hava Kuvvetleri arasındaki bir işbirliğidir. ifade.


İşgal, Amerika'dan aldığı silah miktarını ortaya çıkardı

İsrail Savunma Bakanlığı, savaşın başlangıcından bu yana “500 uçuş ve 107 deniz sevkiyatı yoluyla İsrail'e 50.000 tondan fazla askeri teçhizatın teslim edildiğini” bildirdi.

Ekipmanın "devam eden savaş sırasında İsrail ordusunun operasyonel yeteneklerini desteklemek için hayati önem taşıyan zırhlı araçlar, mühimmat, kişisel koruyucu ekipman ve tıbbi ekipman" içerdiğini açıkladı.

On birinci aydır devam eden savaşın patlak vermesinden bu yana ABD, müttefiki İsrail'e askeri, istihbarat ve diplomatik düzeylerde güçlü destek sağlıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 27.8.2024 11:53

İLGİLİ HABERLER