Gündem
  • 27.8.2024 12:32

Teoman : 'Yurtta barış cihanda barışla ülke yönetilemez'

Teoman'dan yeni çıkış: 'Yurtta barış cihanda barışla ülke yönetilemez'
Suriyeli göçmenlerle ilgili söylediklerinin ardından Atatürk ile ilgili açıklama yapan ünlü şarkıcı Teoman, "Türkiye, Atatürk zamanında bu kadar güçsüz olmasaydı, Atatürk o kadar da 'Yurtta barış, cihanda barış' demezdi" dedi.

Ünlü şarkıcı Teoman, geçtiğimiz gün Suriyeli göçmenlerle ilgili yaptığı açıklamayla ses getirmişti.

Teoman şimdi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sözleriyle gündemde.

Ünlü şarkıcı, Atatürk'ün meşhur sözü olan 'Yurtta barış, cihanda barış' sözüne atıfta bulunarak, "Yurtta barış cihanda barışla ülke yönetemezsin. Eğer Türkiye, Atatürk zamanında ekonomik, siyasi, askeri alanda bu kadar güçsüz olmasaydı, benim tahminim belki de hırslı bir insan olan Atatürk o kadar da 'Yurtta barış, cihanda barış' demezdi." dedi.

"TÜRKİYE GÜÇSÜZ OLMASAYDI ATATÜRK 'YURTTA BARIŞ, CİHANDA BARIŞ' DEMEZDİ"

Sözlerine devam eden Teoman, Atatürk'ün pragmatist bir politikacı olduğuna vurgu yaptı.

Teoman, "Kendisi pragmatist bir politikacıydı. İsmet İnönü de onun için 'Politikacılığı askerliğinden çok daha iyidir' der zaten." ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK ZEKİ BİR ADAMDI, ONA GÖRE SAVAŞTI VE BARIŞ YAPTI"

T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan ünlü şarkıcı, dikkat çeken açıklamalarının devamında şunları söyledi;

“Yani, Musul’u falan bırakacağına savaşa devam ederdi. Atatürk çok zeki, dahi derecede zeki bir adamdı. Gücünün ne olduğunu biliyordu. Ona göre savaştı, ona göre barış yaptı. Veya Türkiye’nin II. Dünya Savaşı’na girmemesi İnönü’nün sağduyulu liderliğiyle oluyor. Bunları ben saptamış değilim tabii ki.

"BÜTÜN ÜLKELERİN BİRBİRİNİN GÖZÜNÜ OYMAYA ÇALIŞTIĞI BİR DÜNYADAYIZ"

Neredeyse bütün askerlikten gelen insanlar ülkelerini mümkün olduğunca güçlü ve büyük yapmaya çalışıyorlar. Çok da hümanist yaklaşmıyorlar hayata. Eninde sonunda bütün ülkelerin birbirinin gözünü oymaya çalıştığı bir dünyadayız. Ben Türkiye’de ekonominin de eğitimin de hukukun üstünlüğünün de askeriyenin de üst seviyelerde olmasını istiyorum.”

Güncellenme Tarihi : 28.8.2024 12:12

İLGİLİ HABERLER