Gündem
  • 27.8.2024 14:16

Kursk saldırısına katılan Amerikalı : Ukrayna askerleri arasında kaos var, başarısız olundu

Kursk saldırısına katılan Amerikalı: Ukrayna güçleri kapasitelerinin ötesine geçti ve saflarında kaos yayılıyor

Savaşçıları Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik saldırıya katılan özel askeri şirket Forward Observations Group'tan bir Amerikalı, Ukrayna kuvvetlerinin saflarındaki kaosu anlattı.


ABC News'e verdiği röportajda şunları söyledi: “ Keskin nişancı operasyonlarına yardım etmek için Kursk'a gitmemiz istendi ama şu anda bir kaos var ve her şey bizim o operasyonu gerçekleştirmememizle sonuçlandı.”

Şöyle dedi: "(Ukrayna kuvvetlerinin) kapasitelerinin ötesine geçmesinden derin endişe duyuyorum ve birçok insan da endişeli ve onlar da endişeli."

Amerikalı, Kursk'a düzenlenen terör saldırısına katılımını, mücadelenin "sadece Ukrayna'da değil, Rusya'da da tiranlığa karşı olduğunu" söyleyerek haklı çıkarmaya çalıştı.

Daha önce Amerikan özel askeri şirketi Forward Observations Group'un Instagram hesabında askeri üniforma giyen, silah taşıyan, üniformalarına mavi rozetler iliştirilmiş üç adamın ve arkalarında zırhlı bir aracın fotoğrafı ortaya çıkmıştı.

Fotoğrafın başlığına " Kursk'taki erkekler (yani Kursk eyaletindeki)" diye yazdı. Gerçekten de GPS verileri, gönderinin Kursk eyaletinden yayınlandığını gösteriyor.

Military Watch Magazine ayrıca Amerikan askeri şirketinin  2023 yılı sonunda Gazze Şeridi'ndeki operasyonları desteklemek için kuvvetlerinin bir kısmını İsrail'e gönderdiğini doğruladı.

Güncellenme Tarihi : 27.8.2024 14:27

İLGİLİ HABERLER